Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Επενδύσεις 600.000.000 στην «Αλουμίνιον»

Στην Αλουμίνιον «δεν έχουμε πια να φοβόμαστε πολλά πράγματα για το μέλλον» μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος άνω των 600.000.000 ευρώ και των προγραμμάτων περιορισμού του κόστους παραγωγής, δήλωσε χθες πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος Ευάγγελος Μυτιληναίος στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας της βιομηχανίας και για τα 10 χρόνια από την εξαγορά της επιχείρησης από τον όμιλο.

Στην εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων και τοπικοί παράγοντες, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετώπισε την τελευταία δεκαετία η ιστορική βιομηχανία. Οπως είπε: «Σε διάστημα τεσσάρων ετών περιορίσαμε το κόστος παραγωγής κατά 50%. Νύχτα μέρα εργαζόμενοι και διοίκηση δουλέψαμε για να σώσουμε το εργοστάσιο. Ο δραματικός περιορισμός του κόστους, η αύξηση της παραγωγής από τις νέες επενδύσεις και η μικρή αλλά σημαντική ανάκαμψη της αγοράς μάς γεμίζει με ανακούφιση. Το 2017 βρίσκει την παλιά επένδυση που εγκατέλειψε η Pechiney να έχει αναδειχθεί στο παγκοσμίως γνωστό ενεργειακό και μεταλλουργικό κέντρο της Αλουμίνιον της Ελλάδος». Και πρόσθεσε: «Οταν, πριν από 50 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τοποθετούσε τον θεμέλιο λίθο για το εργοστάσιο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη λαμπρή πορεία και τη συμβολή του βιομηχανικού συμπλέγματος στην ελληνική οικονομία».

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως αναμνηστικό ένα έργο τέχνης εμπνευσμένο από την παραγωγή της βιομηχανίας, που κατασκευάστηκε από σκραπ αλουμινίου.

Σήμερα το βιομηχανικό συγκρότημα απασχολεί 1.500 εργαζομένους, ενώ 200 εργαζόμενοι απασχολούνται στην εταιρία Δελφοί – Δίστομον που παράγει τον βωξίτη. Η Αλουμίνιον έχει ετήσια παραγωγή 800.000 τόνους αλουμίνας και 190.000 τόνους αλουμινίου, το οποίο αποτελεί το πρώτο σε εξαγωγές βιομηχανικό προϊόν της Ελλάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ