Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Επένδυση 40.000.000 € από το Ιατρικό

Το πρόγραμμα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020, περιλαμβάνει κυρίως επέκταση μονάδων και ανανέωση του εξοπλισμούΤετραετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 40.000.000 ευρώ ανακοίνωσε το Ιατρικό Αθηνών κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων. Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει κυρίως την επέκταση μονάδων και την ανανέωση του εξοπλισμού. 

Οπως τόνισε η διοίκηση, στην παρούσα φάση δεν την ενδιαφέρει να προχωρήσει σε πρόταση για την απόκτηση μιας εκ των φερόμενων προς πώληση εταιριών του κλάδου υγείας, όπως η Βιοϊατρική, το «Ντυνάν» ή η Ευρωκλινική, με την τελευταία να φέρεται ότι έχει πραγματοποιήσει διερευνητικές συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών Γιώργο Αποστολόπουλο, «εμείς είμαστε ο ελληνικός πόλος στον χώρο της ιδιωτικής υγείας και θα παραμείνουμε μια ελληνική και υγιής εταιρία. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, γύρω μας υπάρχει μια αναστάτωση, λόγω των επενδυτικών κινήσεων των δύο funds που έχουν μπει στην αγορά περίθαλψης, ήτοι της CVC Capital Partners, που εξαγόρασε το Υγεία, το Metropolitan και το Ιασώ General, και της Oaktree Capital, που απέκτησε το σύνολο των μετοχών της μαιευτικής κλινικής Ιασώ».

Προτεραιότητα

Προτεραιότητα του Ιατρικού εξακολουθεί να παραμένει η μείωση του δανεισμού του ομίλου, που σήμερα ανέρχεται σε λιγότερα από 120.000.000 ευρώ, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας.

Ειδικότερα, στο τέλος της χρήσης του 2018 οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ήταν 110.000.000 ευρώ, ενώ οι βραχυπρόθεσμες 21.600.000 ευρώ. Επιδίωξη είναι η σχέση μεταξύ δανεισμού και EBITDA να πέσει ακόμη περισσότερο στα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Αποστολόπουλος εκτίμησε πως σύντομα η εισηγμένη θα επιστρέψει στη διανομή μερίσματος προς τους μετόχους. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2018, σε ενοποιημένη βάση, ο κύκλος εργασιών ήταν 182.700.000 ευρώ, έναντι 169.200.000 το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 8% περίπου.

Παράλληλα, τη χρονιά που πέρασε οι επενδύσεις που πραγματοποίησε ο όμιλος ανήλθαν σε 12.800.000 ευρώ και αφορούσαν σε μεγάλο μέρος την αγορά νέων μηχανημάτων, ενώ αυξητικές είναι οι πληρότητες των κλινικών και οι ημέρες νοσηλείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ