Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Επίδειξη θράσους από την κυρία Στουρνάρα για την εισβολή στην εταιρία της!

Την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών ζητάει με αναφορά της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα για την «άδικη και παράνομη» -όπως τη χαρακτηρίζει- έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας με παραγγελία των εισαγγελέων διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της «Mindwork Business Solutions» στις 15 Σεπτεμβρίου 2016.

H σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στην αναφορά της καταφέρεται εναντίον των αστυνομικών και του εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα και ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν της επιδείχθηκε «κάποια επίσημη εισαγγελική παραγγελία ή οποιοδήποτε σχετικό διωκτικό έγγραφο», ενώ, προσθέτει: «Προέβησαν σε διενέργεια έρευνας και κατασχέσεως βιβλίων και στοιχείων που θεώρησαν ότι είχαν σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και παραστατικών εγγράφων και ολόκληρου του ηλεκτρονικού αρχείου των οικονομικών στοιχείων της επιχειρήσεως, ήτοι όλη τη βάση του λογιστηρίου (πελάτες – προμηθευτές κ.λπ.)».

Η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα υποστηρίζει ότι εκείνη έδωσε… άδεια (!) να γίνει έρευνα στα στοιχεία μόνο συγκεκριμένου έργου, το οποίο αφορά τον διαγωνισμό που είχε λάβει η εταιρία της από το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ενώ εγώ έδωσα άδεια για να κάνουν έρευνα στα στοιχεία ενός συγκεκριμένου έργου, το οποίο είχε κατακυρωθεί στην εταιρία μου κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού το 2010 και ανατεθεί κατόπιν υπογραφής νομίμου συμβάσεως -τον Ιανουάριο του 2011-, εκτελεσθεί πλήρως και παραδοθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ τον Ιανουάριο του 2013, αυτοί προέβησαν παρανόμως στην κατάσχεση της λογιστικής βάσης της εταιρίας, δηλαδή όλων των λογιστικών εγγραφών των στοιχείων της εταιρίας μου και των προμηθευτών και πελατών της.

Παρατίθενται στοιχεία πιο κάτω» επισημαίνει στην αναφορά της. Παράλληλα, η κυρία Νικολοπούλου-Στουρνάρα σημειώνει ότι, όπως προκύπτει «από το περιεχόμενον της σχετικής εκθέσεως, κατασχέθηκαν έγγραφα, βιβλία και παραστατικά στοιχεία τα αφορώντα την εταιρία που εκπροσωπώ σε σχέση με συγκεκριμένο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ σε φυσική μορφή, αλλά επίσης κατασχέθηκε το σύνολο των στοιχείων της εταιρίας μου σε ηλεκτρονική μορφή», ενώ συμπληρώνει: «Διενεργήθηκε πλήρης επιτόπιος φορολογικός έλεγχος» χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος.

Μάλιστα η κυρία Στουρνάρα καταλήγει ότι οι διενεργήσαντες την έρευνα στην εταιρία «ενήργησαν ακύρως, και δη ή χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς ερευνούσαν, ή ενσυνειδήτως και κατά κατάχρησιν των εκ των υπηρεσιών τους», τη στιγμή που, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει τελέσει κάποιο ποινικό αδίκημα και είναι παντελώς αθώα.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ