Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Επιστολή- μπουρλότο για τη Ζωή!

Ο σύμβουλος προγράμματος Αρ. Φατούρος την κατηγορεί ότι μετέτρεψε το κανάλι της Βουλής σε μηχανισμό προσωπικής προβολής

Για χαφιεδισμό, αυλή εθελοντών, μηχανισμό προπαγάνδας, μισαλλοδοξία και τρομοκράτηση κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο σύμβουλος προγράμματος και αναπληρωτής συντονιστής του Καναλιού της Βουλή, Αριστείδης Φατούρος, σε ανοιχτή επιστολή του. Κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες εργασίας από την ημέρα που την τύχη της Βουλής ανέλαβε η κυρία Κωνσταντοπούλου με ειρωνική διάθεση.

Στην επιστολή του, που φέρει τον τίτλο «Πράσσειν άλογα» και την οποία υπογράφει «με αρετή και τόλμη», ο κ. Φατούρος επισημαίνει: «Κυρία Πρόεδρε, η συνήχηση του τίτλου γνωστής ομάδας δημιουργικού κουκλοθεάτρου απηχεί, δυστυχώς αυθεντικά, τον τραγέλαφο στον οποίο έχει περιέλθει το κανάλι της Βουλής -και φοβούμαι ολόκληρη η Βουλή- κατά τη σύντομη περίοδο της θητείας σας.

Η δημοφιλής σε “εχθρούς και φίλους” μετωνυμία του σε “κανάλι της Ζωής” καταδεικνύει τη βίαιη μετάλλαξη του σταθμού σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και προπαγάνδας. Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας, η αποδόμηση του ενημερωτικού τομέα, η συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και ο ακρωτηριασμός του πολιτιστικού – επιμορφωτικού προγράμματος αλλοιώνουν βάναυσα τη φυσιογνωμία, το ύφος και το ήθος του καναλιού. Η κατάλυση της υπηρεσιακής ιεραρχίας της Βουλής και του καναλιού, ο παροπλισμός των γενικών διευθυντών και του Επιστημονικού Συμβουλίου, η διάλυση του Διπλωματικού Γραφείου, η δημιουργία αυλής “εθελοντών”, ο ολοκληρωτισμός και η κατάχρηση εξουσίας, η επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού, η άγνοια διοίκησης και διαχείρισης, η επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις, η άσκοπη εξουθένωση των υπαλλήλων δια της επιβολής του προσωπικού σας εκκεντρικού ωραρίου, η εμπέδωση κλίματος χαφιεδισμού και τρομοκράτησης, η καλλιέργεια φανατισμού και μισαλλοδοξίας σκιαγραφούν την πρωτοφανή και ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κοινοβούλιο. Για όλους αυτούς τους λόγους αισθάνομαι την υποχρέωση να μιλήσω δημόσια για όσα κατ’ ιδίαν συζητούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του καναλιού και της Βουλής, αλλά και να δηλώσω πως θα εργαστώ, κατά το μέτρο των δυνάμεών μου, για την ανάταξη της απεχθούς, επαχθούς, επονείδιστης, αθέμιτης και μη βιώσιμης αυτής κατάστασης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ