Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και το άσυλο

Σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης αναμένεται να φέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσιάστηκε από την ηγεσία του υπουργείου.
Σε αυτές περιλαμβάνονται αλλαγές στη λειτουργία των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, κατάργηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, αναγνώριση της φοιτητικής ιδιότητας έως την απονομή του τίτλου σπουδών, αλλά και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, όπως εξάλλου είχε προαναγγελθεί.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά ρυθμίζονται ζητήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου και ωραρίου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Πιο αναλυτικά στο πολυνομοσχέδιο:

– διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία
– αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων
– καταργούνται πολλές διατάξεις του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ
– καταργείται το Συμβούλιο Ιδρύματος στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
– ενισχύονται τα συλλογικά όργανα με τη συμμετοχή φοιτητών και εργαζομένων
– αλλάζει ο τρόπος εκλογής των πρυτανικών Αρχών
– αναγνωρίζεται το ακαδημαϊκό άσυλο
– επανέρχονται στα μητρώα των πανεπιστημίων οι λεγόμενοι «αιώνιοι» φοιτητές
– αναμορφώνεται το ΕΣΕΤΑΚ (Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας) μετονομαζόμενο σε Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ), ενώ καταργούνται τα Επιστημονικά Συμβούλια των Ινστιτούτων και επαναφέρονται τα Επιστημονικά Γνωμοδοτικά Συμβούλια.
Πηγή: Real.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ