Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

«Επιβάλλεται ενότητα!»

Με τη φράση ότι η παρούσα συγκυρία επιβάλλει «ενότητα και συνεργασία», η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μανωλίδης, απαντά στις καταγγελίες για παραποίηση του ψηφίσματος της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στο Εφετείο της Αθήνας.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω ψήφισμα προκάλεσε την παραίτηση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΕ Νίκου Σαλάτα αλλά και την έγγραφη διαμαρτυρία τεσσάρων ακόμα δικαστικών λειτουργών, των τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου Χριστόφορου Σεβαστίδη, Κωνσταντίνου Σαργιώτη και Χαράλαμπου Σεβαστίδη και του απλού μέλους της ένωσης Μαρίας Κουβαρά.

Τα κύρια σημεία τριβής ήταν, αφενός, η παράλειψη της αναφοράς στο ψήφισμα της απόφασης για διενέργεια συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα των δύο Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και, αφετέρου, το γεγονός ότι αναφερόταν ότι η γενική συνέλευση εξουσιοδοτεί το διοικητικό συμβούλιο να αναστείλει ανά πάσα στιγμή τις κινητοποιήσεις.

Με τη χθεσινή ανακοίνωση η ΕΔΕ, διά της κυρίας Θάνου και του κ. Μανωλίδη, απαντά ότι «η προσπάθεια για συνδικαλιστική εκμετάλλευση της κρισιμότητας της κατάστασης όχι μόνο πέφτει στο κενό και αποδοκιμάζεται από τους συναδέλφους, αλλά, επιπλέον, είναι προφανές ότι βλάπτει τον αγώνα μας και δίνει όπλα σε όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι για το θέμα της εξουσιοδότησης καταγράφηκε στο ψήφισμα «χωρίς ασφαλώς καμία παραποίηση», όπως διατυπώθηκε και στα πρακτικά και τονίζεται ότι «η παρερμηνεία και η παραπληροφόρηση η οποία, προφανώς κακόπιστα, επιχειρείται, είναι σαφές ότι αποσκοπεί να δημιουργήσει ρήγμα στον αγώνα μας». Οσον αφορά το θέμα του συνεδρίου διερωτώνται, η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΔΕ, «για ποιο λόγο μέσα στην πιο κρίσιμη περίοδο του αγώνα μας ορισμένοι (ελάχιστοι) προσπαθούν (χωρίς αποτέλεσμα ασφαλώς) να αναδείξουν την πραγματοποίηση του συνεδρίου, για την οποία όλοι ψηφίσαμε θετικά, ως μείζον ζήτημα».

Εν τω μεταξύ, χθες, το προεδρείο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο οποίος, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών, που αντιδρούν στις περικοπές στις αποδοχές τους. Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νικόλαος Σαλαβράκος έθετε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ