Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Επιβολή του Ισλαμικού Δικαίου θέλει ο προκλητικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν

Συνεχίζονται, σχεδόν καθημερινά, οι προκλήσεις εναντίον της χώρας μας των μουσουλμάνων βουλευτών Ροδόπης και Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη από τον Τσετίν Μάντατζη πήρε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος, ξεχνώντας προφανώς ότι κατοικεί στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, οι πολίτες της οποίας, είτε του αρέσει είτε όχι, δεν επιθυμούν να δουν την εφαρμογή του Ισλαμικού Δικαίου στη χώρα τους, βγαίνει προκλητικά και δηλώνει ότι δεν θα δεχτεί αλλαγή στον νόμο για την εκλογή των μουφτήδων που θα οδηγήσει στην κατάργηση αυτού του δικαίου!

«Σε περίπτωση που το νέο νομοσχέδιο οδηγήσει στην οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων, εγώ δεν πρόκειται να το αποδεχτώ» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χατζηοσμάν. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη, ότι «το νέο νομοσχέδιο για τους μουφτήδες αποτελεί γέφυρα ως την οριστική κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων».

Ειδικότερα ο προκλητικός Χατζηοσμάν, ο οποίος, πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις, στην Τουρκία βρίσκεται προφανώς παίρνοντας γραμμή, εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο τονίζει: «Δεν είναι δυνατό να αποδεχτώ μια εκλογή μουφτήδων που θα έχει ως σκοπό να οδηγήσει στην κατάργηση του Ισλαμικού Δικαίου. Υποστηρίζω ένα είδος εκλογής που θα είναι αποδεκτό από τη μειονότητα και υπό την προϋπόθεση αυτό να συνάδει με τη συνέχιση του ισχύοντος Ισλαμικού Δικαίου».

Η προσέγγιση αυτή του εκλεγμένου στο ελληνικό Κοινοβούλιο βουλευτή είναι ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και κατά κάποιον τρόπο υποκαθιστά την ελληνική έννομη τάξη. Αλήθεια, μήπως θα ήθελε ο κ. Χατζηοσμάν να εφαρμόσουμε τη σαρία με τον τρόπο που τη βλέπουμε σε μεσανατολικές… Δημοκρατίες και στο Αφγανιστάν; Δεν θα του γίνει το χατίρι, διότι απλά δεν αποτελεί δικαίωμά του να προσβάλλει τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Πώς θα του φαινόταν εάν οι λιγοστοί Ελληνες της Κωνσταντινούπολης ζητούσαν με κάποιο πρόσχημα να δικάζονται από τον Πατριάρχη; Η κατάχρηση της ανοχής και του φιλελεύθερου χαρακτήρα του σύγχρονου Ευρωπαϊκού Δικαίου από μουσουλμάνους έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ