Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Επτά μεγάλα έργα θα δημοπρατήσει μέσα στο 2016 η ΕΡΓΟΣΕ!

Επτά σημαντικά έργα πρόκειται να δημοπρατήσει μέσα στο 2016 η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ. Η νέα διοίκηση, υπό τον Θανάση Βούρδα, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει παλαιές εργολαβίες και διαγωνισμούς, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου με νέες αναθέσεις.

Στο πρώτο τμήμα (Πειραιάς – Αθήνα – Θεσσαλονίκη) του κύριου βασικού σιδηροδρομικού άξονα τα περισσότερα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Προς δημοπράτηση εντός του 2016 είναι τρία μικρότερα έργα και συγκεκριμένα οι «φυτοτεχνικές εργασίες σταθεροποίησης και περιβαλλοντικής αποκατάστασης των πρανών της νέας γραμμής Τιθορέας – Λιανοκλαδίου – Δομοκού», η ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων στο Σπερχειό ποταμό και η Τεχνική Παρακολούθηση γεφυρών στο τμήμα Τιθορέας – Λιανοκλαδίου – Δομοκού.

Κιάτο – Ροδοδάφνη – Ρίο

Στο δεύτερο τμήμα του βασικού σιδηροδρομικού άξονα, Αθήνα (ΣΚΑ) – Πάτρα, προς δημοπράτηση εντός του 2016 είναι δύο σημαντικά έργα και συγκεκριμένα η ηλεκτροκίνηση της γραμμής στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη και τα έργα επιδομής και ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο.

Στον άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, που ήρθε πρόσφατα στην επικαιρότητα λόγω του πολυήμερου μπλόκου από τους μετανάστες, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή παραλλαγής της γραμμής Θεσσαλονίκης – Ειδομένης στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, μήκους 22 χιλιομέτρων.

Προς δημοπράτηση εντός του 2016 είναι δύο έργα σηματοδότησης / τηλεδιοίκησης, και συγκεκριμένα:

  • Σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση, ETCS L1 και ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος, διάρκειας 30 μηνών.
  • Σηματοδότηση – τηλεδιοίκηση, ETCS L1 και ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, διάρκειας 30 μηνών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και «η κατασκευή Β΄ λειτουργικής φάσης των έργων ανάπτυξης του συγκροτήματος εμπορευματικών σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας στο Θριάσιο Πεδίο».

Φώτης Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ