Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Ερχονται 200 προσλήψεις στο μετρό!

Στην πρόσληψη περίπου 200 υπαλλήλων, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η επέκταση του δικτύου του μετρό με νέους σταθμούς, αλλά και την προσθήκη νέων συρμών, προχωρά η Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.). Ετσι, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες βρίσκονται σε αναβρασμό επειδή η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων επεκτείνεται τώρα και στον δικό τους τομέα, η ΣΤΑ.ΣΥ. προχωρά σε προσλήψεις. Μάλιστα, ο υφυπουργός Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος έστειλε την περασμένη εβδομάδα έγγραφο στη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. με το οποίο ζητά να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού με βάση τις προβλέψεις του ΑΣΕΠ. Οι πρόσφατες επεκτάσεις του δικτύου του μετρό έχουν δημιουργήσει αυξημένες ανάγκες για θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων, αλλά και τεχνικό προσωπικό, ενώ δεν θα γίνουν προσλήψεις σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις θα έχουν οι συμβασιούχοι οι οποίοι είχαν απολυθεί από το μετρό, ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Με βάση το πόρισμα Ρακιντζή πολλές προσλήψεις που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 οδήγησαν την ΑΜΕΛ (που τότε διαχειριζόταν το δίκτυο του μετρό) σε λειτουργικές ζημίες, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σήμερα η διάδοχος της ΑΜΕΛ (η ΣΤΑ.ΣΥ., που διαχειρίζεται μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ) έχει λειτουργική κερδοφορία. Το έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών προς τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. την καλεί να περιλάβει στην προκήρυξη πρόβλεψη ότι «εκτός από τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει επιπλέον μοριοδότηση όσων έχουν προϋπηρεσία και εκπαίδευση σε συγκοινωνιακό φορέα».

Δύσκολα θα κυκλοφορήσουν χωρίς τις προσλήψεις οι 17 νέοι συρμοί «τρίτης γενιάς» του μετρό, παρά το γεγονός ότι η επέκταση του δικτύου με την προσθήκη νέων σταθμών οδηγεί σε μικρές καθυστερήσεις στη συχνότητα των δρομολογίων. Η Αττικό Μετρό, που είχε προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό ύψους 155.000.000 ευρώ, έχει παραλάβει και τους 17 συρμούς από τη Νότια Κορέα όπου κατασκευάστηκαν από την κοινοπραξία Hyundai Rotem – Hanwha.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ