Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ερχονται προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων

Τον δρόμο για την πρόσληψη 100 δασολόγων και δασοπόνων στις δασικές υπηρεσίες της χώρας, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των δασικών χαρτών, ανοίγει Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και των αναπληρωτών υπουργών Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Οι 70 δασολόγοι και οι 30 δασοπόνοι θα εργαστούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας έως 8 μήνες μετά την ολοκλήρωση της σχετικής προκήρυξης που θα δημοσιευτεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2017, ενώ η κατανομή τους στις Διευθύνσεις Δασών θα γίνει με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πρόσληψη του επιστημονικού προσωπικού θα γίνει από την Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., η οποία στη συνέχεια θα το διαθέσει στις Διευθύνσεις Δασών των περιοχών όπου τρέχει το έργο της ανάρτησης και της κύρωσης δασικών χαρτών. Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα επιδιώξει να προχωρήσει σε αντίστοιχες προσλήψεις και τη διετία 2018-2019, ώστε να βοηθηθούν οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν την κύρωση των δασικών χαρτών μέχρι το τέλος του 2019. Στις δασικές υπηρεσίες εργάζονται περί τους 3.600 υπαλλήλους. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στην Ελλάδα υπηρετεί σε όλους τους δασικούς κλάδους λιγότερο από το 1/4 του προσωπικού που προβλέπουν τα αντίστοιχα διεθνή πρότυπα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ