Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ερευνα για αποκλίσεις στην τιμή της βενζίνης

Να εξετάσει την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σε επτά περιφερειακές ενότητες, διότι παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τον μέσο όρο, καθώς και ενδεχόμενες μονοπωλιακές καταστάσεις καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάκης Γιακουμάτος απέστειλε στην Ανεξάρτητη Αρχή δύο έγγραφα-καταγγελίες, ζητώντας τη διερεύνησή τους.

Το Παρατηρητήριο

Με βάση το εβδομαδιαίο δελτίο τιμών του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων και τα στοιχεία ανά νομό, παρατηρήθηκε ότι το περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιριών εμπορίας στους νομούς Δωδεκανήσου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λέσβου, Σάμου και Χίου παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο.

Σημειώνεται ενδεικτικά ότι στον νομό Σάμου, όπου η μέση τιμή χονδρικής διαμορφώθηκε στα 1,414 ευρώ ανά λίτρο, παρατηρήθηκε πολλαπλάσιο περιθώριο πρατηριούχων και εταιριών εμπορίας (22 λεπτά ανά λίτρο) σε σχέση με τον νομό Ευβοίας, όπου η τιμή χονδρικής ήταν 1,418 ευρώ ανά λίτρο και το περιθώριο εμπορίας και πρατηρίων ήταν στα 9,8 λεπτά ανά λίτρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ