Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Εργα τέχνης με 50 € υπέρ των αστέγων

Από τις 26 έως και τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η έκθεση artAΖ, με επώνυμες δημιουργίες αλλά με κρυμμένες υπογραφές

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Μπορεί να παραχθεί τέχνη σε εποχές κρίσης; Η εικαστική πλατφόρμα «artAZ» δίνει τη δική της θετική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα διοργανώνοντας για έβδομη συνεχή χρονιά την ενδιαφέρουσα έκθεση με τίτλο «Εκπληξη. Crisis Edition». Η έκθεση πραγματοποιείται για την παροχή οικονομικής στήριξης στο πρόγραμμα αστέγων της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Κλίμακα.
Η παρουσίαση θα λάβει χώρα από τις 26 έως και τις 28 Φεβρουαρίου στον χώρο «Γη – Κ44» και, όπως ξεκαθαρίζει στη «δημοκρατία» η ψυχή της «artAZ», η Αλεξάνδρα Κολλάρου, φέτος δεν θα πωλούνται έργα την ημέρα των εγκαινίων, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά μονάχα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου.

Η φετινή «Εκπληξη» (λέγεται έτσι, διότι οι φιλότεχνοι δεν γνωρίζουν ποιος έχει φιλοτεχνήσει το κάθε έργο, αφού είναι κρυμμένη η ταυτότητα του εκάστοτε δημιουργού, παρά μόνο όταν το αγοράσουν) έχει δανειστεί τον τίτλο της από την ελληνική επικαιρότητα και την κρίση. Το μήνυμα ωστόσο που θέλουν να περάσουν οι δημιουργοί είναι πως οι καλλιτέχνες αψηφούν τις δυσκολίες και χρησιμοποιούν το ταλέντο τους ως εργαλείο αλλαγής.

Οπως λέει και η κ. Κολλάρου, τα έργα που θα διατεθούν υπολογίζονται να είναι κοντά στα 300, ενώ και φέτος ζωγράφισαν γνωστοί και καταξιωμένοι εικαστικοί της πόλης μας, μεταξύ των οποίων ο Μανώλης Χάρος. Βέβαια στην έκθεση δεν προσφέρουν αφιλοκερδώς έργα τους μόνο ζωγράφοι αλλά και φωτογράφοι, γλύπτες και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να βοηθήσουν με την τέχνη τους τους αστέγους της πόλης. Οι δημιουργίες μικρής διάστασης διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή των 50 ευρώ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον καθέναν από εμάς να αποκτήσει μικρά έργα τέχνης.

Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζει και η κ. Κολλάρου, φέτος δεν θα γίνονται προκρατήσεις έργων. Επομένως, όποιος βρεθεί στην έκθεση θα μπορεί επιτόπου να αγοράσει τη δημιουργία της αρεσκείας του. «Καλό είναι ωστόσο οι φιλότεχνοι να είναι ενημερωμένοι» ξεκαθαρίζει η ίδια. «Να γνωρίζουν από πριν τι διατίθεται προς πώληση έχοντας επισκεφτεί και την ιστοσελίδα μας».

«Είναι σημαντικό ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μια στενή σχέση με το κοινό» σχολιάζει η κ. Κολλάρου. «Εχουμε φανατικούς θαυμαστές που μας παρακολουθούν από την πρώτη χρονιά. Μας βοηθούν ακόμη και στη διοργάνωση, και περιμένουν πώς και πώς να γίνει η έκθεση. Μάλιστα, επειδή πλέον είναι και πιο έμπειροι οι αγοραστές μας, μπορούν και καταλαβαίνουν πίσω από κάθε έργο ποιος καλλιτέχνης κρύβεται».

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση αλλά και τα έργα που θα διατεθούν προς πώληση μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.artaz.gr

«Καλλιτέχνης για μία ημέρα»

Το ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει και η παράλληλη ενότητα της έκθεσης, στην οποία ερασιτέχνες δημιουργοί έχουν φιλοτεχνήσει μικρούς πίνακες. Ο τίτλος είναι «Καλλιτέχνης για μία ημέρα» και ένας από τους συμμετέχοντες που ανέλαβε εικαστική δράση είναι και ο παρουσιαστής – ηθοποιός Αλεξ Κάβδας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ