Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Εργασία (και χαρά) από το σπίτι

Υπέρ της δουλειάς από… το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους τάσσονται όλο και περισσότεροι Ελληνες εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας παροχής ευέλικτων λύσεων γραφείου Regus. Η εργασία από το σπίτι κερδίζει συνεχώς έδαφος, καθώς πολλοί εργαζόμενοι – κυρίως στελέχη επιχειρήσεων- θεωρούν ότι πρόκειται για μια πρακτική λύση, που τους επιτρέπει να μειώσουν τις καθημερινές μετακινήσεις τους και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην προσωπική ζωή τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 24.000 εργαζόμενοι από 90 χώρες, που έδειξαν σαφή προτίμηση στην τηλεργασία, αλλά αναφέρθηκαν και στα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από το σπίτι είναι η δυσκολία συγκέντρωσης λόγω εξωγενών παραγόντων, με έξι στους 10 ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι διακόπτονται συχνά από τα παιδιά τους, άλλους συγγενείς, ακόμα και από τα κατοικίδιά τους.

Αλλα σημαντικά προβλήματα είναι η αδυναμία πρόσβασης των εργαζομένων σε χρήσιμα εταιρικά δεδομένα, η έλλειψη κατάλληλων επιφανειών εργασίας στους χώρους του σπιτιού και η καταπόνηση του οργανισμού εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και μόνιμες βλάβες. Αρκετοί από τους εργαζομένους που συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια της Regus τόνισαν επίσης ότι η δουλειά στο σπίτι σημαίνει προσαρμογή της προσωπικής ζωής τους στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, μοναξιά, αποκοπή από τους συναδέλφους τους που δουλεύουν στο γραφείο και μειωμένες πιθανότητες προαγωγής.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι η αποφυγή του (συνήθως υποχρεωτικού) πρωινού ξυπνήματος, των μετακινήσεων, της καθημερινής προετοιμασίας για το γραφείο και των προστριβών με συναδέλφους αποτελούν ισχυρά κίνητρα για έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που παραμένουν… πιστοί στο δρομολόγιο «κουζίνα – σαλόνι – υπνοδωμάτιο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ