Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ετοιμάζεται για πόλεμο το Σεπτέμβριο ο Παπουτσής

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Κατασταλτικά μέτρα μέσα στο κατακαλόκαιρο με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου μελετά η κυβέρνηση, η οποία κυριευμένη από τρόμο για το παλλαϊκό κύμα που θα βγει στους δρόμους από Σεπτέμβριο σκέφτεται καθετί πιθανό και απίθανο προκειμένου να το αντιμετωπίσει.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για το θέμα της βίας οι υπουργοί Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής διαγκωνίστηκαν στο ποιος θα εμπνευστεί τα σκληρότερα μέτρα καταστολής·και οι δύο όμως συμφώνησαν ότι από Σεπτέμβριο οι διαδηλωτές θα γνωρίσουν έναν διαφορετικό, σκληρότερο κατασταλτικό μηχανισμό.

Ετσι εν όψει του θερμού φθινοπώρου η Βουλή πληροφορήθηκε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται την τοποθέτηση καμερών σε περιπολικά και μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ., περιορισμό των ολιγάριθμων σε πλήθος συγκεντρώσεων με εκσυγχρονισμό του πλαισίου τού συνέρχεσθαι, χρήση πλαστικών σφαιρών και σφαιρών χρώματος, εξελιγμένες αντλίες νερού και δακρυγόνα. Ενδεικτικό πάντως του τρόμου που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση είναι ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου στην ουσία χθες περιέγραψε τον νέο ποινικό κώδικα με αυστηρότατη εποπτεία του Διαδικτύου, ακόμα και ονομαστικοποίηση των blogs, αλλά και διώξεις κατά των «δεν πληρώνω».

Τον λόγο πήρε πρώτος χθες ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι να τοποθετηθούν μικροκάμερες σε όλα τα περιπολικά και τις μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. Με πρόσχημα την προστασία του πολίτη από την αστυνομική βία, αλλά και της Αστυνομίας από κακοπροαίρετες καταγγελίες για αστυνομική βία, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο «big brother» και αποκτά ηλεκτρονικό μάτι, το οποίο θα παρακολουθεί επί 24 ώρες ό,τι κινείται.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή εν όψει και θερμών φθινοπωρινών διαδηλώσεων οι επιτελείς της Αστυνομίας ήδη αναθεωρούν τον κανονισμό αστυνόμευσης και τα επιχειρησιακά σχέδια, ενώ διαφοροποίηση θα υπάρξει και στους κανόνες εμπλοκής. Επικαλούμενος μάλιστα τη διεθνή εμπειρία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εισαγωγή στην ελληνική πραγματικότητα πλαστικών σφαιρών και χρωμοσφαιριδίων, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη γνωστά δακρυγόνα και στις αντλίες νερού.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι μελετά και τη δημιουργία μηχανισμού ψυχολογικής στήριξης των ενστόλων, που είναι συχνά εκτεθειμένοι σε άσκηση βίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή κάνουν χρήση πυροβόλου όπλου. Κι ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αστυνομικοί που χάνουν την ψυχραιμία τους και αντιδρούν έντονα, στη συνέχεια τους κάλυψε λέγοντας ότι κάποιοι τους προσβάλλουν και τους πετάνε πέτρες.

Παρεμπιπτόντως ο κ. Παπουτσής είπε ότι ο φράχτης στον Εβρο, ο οποίος κατά πολλούς δεν έχει καν αρχίσει, βρίσκεται στην τελική του φάση, ενώ δήλωσε παντελή αδυναμία να εκτιμήσει τον αριθμό των μεταναστών λέγοντας πως οι 800.000 αποτελούν μόνο τους καταγεγραμμένους.

Κι αν όσα είπε ο κ. Παπουτσής προβλημάτισαν, οι «ανακοινώσεις» του κ. Παπαϊωάννου μόνο ανησυχία προκάλεσαν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε αποφασισμένος να εξαλείψει το φαινόμενο των «λίγων δεκάδων διαδηλωτών», που νεκρώνουν τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας, και είπε: «Θα καταργήσουμε το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμιζε το δικαίωμα των δημόσιων συγκεντρώσεων. Γνώμονας των επικείμενων ρυθμίσεων θα είναι αφενός η ανεμπόδιστη άσκηση του δικαιώματος της δημόσιας διαμαρτυρίας και αφετέρου η παρεμπόδιση ολιγομελών ομάδων διαδηλωτών να καθιστούν εμπόλεμη ζώνη το εμπορικό κέντρο».

Με τη φράση ωστόσο ότι το Διαδίκτυο «θα σταματήσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους» ο κ. Παπαϊωάννου προανήγγειλε ονομαστικοποίηση των blogs. «Βιώνουμε μια κατάσταση όπου στα χέρια ολίγων έχει καταντήσει εργαλείο μεταφοράς λάσπης και απειλών κατά της ζωής κατά συμπολιτών μας» είπε. Ανακοίνωσε μάλιστα σύσταση επιτροπής με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο, που θα ασχοληθεί με το θέμα της ταυτοποίησης των διαχειριστών των blogs.

Τέλος αμφότεροι οι υπουργοί τα έβαλαν και με τα ΜΜΕ. Ιδιαιτέρως ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος στοχοποίησε τηλεοπτικά κανάλια υποστηρίζοντας ότι «η πολιτική βία τροφοδοτείται από ορισμένες εκπομπές στα ΜΜΕ».

Γιώργος Λυκουρέντζος


Παρήγγειλαν δύο νέους σιδερένιους φράχτες

Εξ ολοκλήρου νέο σχέδιο αντιμετώπισης ταραχών ετοιμάζει εν όψει… του «καυτού» φθινοπώρου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε άμεση συνεννόηση με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι επεισοδιακές κινητοποιήσεις του περασμένου Ιουνίου, όπως είχε ήδη αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τις 26 Ιουλίου, έδειξαν στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. ότι χρειάζονται νέες κατασταλτικές μέθοδοι και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ολοκληρωθεί και οι σχετικές εκθέσεις. Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ανέφερε πως οι μάχιμες μονάδες της Αστυνομίας (ΥΜΕΤ, ΥΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ) βρίσκονται σε φάση επανασχεδιασμού του τρόπου, της μεθόδου και των σχεδίων των επιχειρήσεών τους.

Στην πρώτη γραμμή αυτών των αλλαγών βρίσκονται επίσης τα δακρυγόνα και τα χημικά, τα οποία σταδιακά θα δώσουν τη «θέση» τους στις «αύρες» και στους σιδερένιους φραγμούς, η χρήση των οποίων, σε Κερατέα και Σύνταγμα αντίστοιχα, έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό σύμμαχο της Αστυνομίας στις οδομαχίες με τους ταραξίες. Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία διαθέτει τρία οχήματα με κανόνια νερού, ενώ σε ό,τι αφορά τους φράκτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει παραγγελθεί η κατασκευή δύο ακόμα κομματιών (ύψους 2,20 και μήκους 15 μέτρων ο καθένας). Τέλος, οι προτάσεις για χρήση πλαστικών σφαιρών, χρωμοσφαιριδίων (αμφότερα υπάρχουν ήδη στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.) ακόμα και ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας για την αποτελεσματικότητά τους στην καταστολή του πλήθους.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεφτίλα στο Καστελόριζο! Τούρκοι βεβήλωσαν την ελληνική σημαία στο ακριτικό νησί με drone

Βαρύτατη πρόκληση κατά της χώρας μας, που θυμίζει έντονα το σκηνικό που είχε στηθεί στα Ιμια, όταν Τούρκοι «δημοσιογράφοι» είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε.,  στα οποία διανεμήθηκε το περίφημο κονδύλι των 20 εκ. (διαδικασίες, κριτήρια κλπ.) O κ. Πέτσας...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας, οι φορολογούμενοι μπορούν μέσω του δικτύου ΟΠΑΠ να πληρώσουν...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα για την εύρυθμη  λειτουργία και ισορροπία μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Η έναρξη της...

Χλιδάτη ανακαίνιση στο γραφείο του Νίκου Παπαθανάση – Παρήγγειλε μπανιέρα και διπλό κρεβάτι για να… χαλαρώνει στο υπουργείο

Το πρώτο του αναπτυξιακό έργο προώθησε με μεγάλη ταχύτητα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση και επέκταση του...