Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Εύγε στο ποτάμι: «όχι» σε (άλλα) 500.000€!

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνει το παράδειγμα ζητώντας να μην πάρει κονδύλια που δικαιούταιΠολλά μπορεί να προσάψει κανείς στον Σταύρο Θεοδωράκη για την πολιτική που εφάρμοσε με το Ποτάμι, κυρίως κατά την κοινοβουλευτική θητεία του, ωστόσο η απόφασή του να μη λάβει τα χρήματα που δικαιούταν, βάσει του νόμου, είναι άξια επαίνου. 

Ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο το κάνει (κάποιοι λένε για να σώσει την υστεροφημία του), δεδομένη είναι η απόφαση που πήρε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής του, να ανασταλεί η λειτουργία του και να μη λαμβάνει την ετήσια χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ για το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές! Η απόφαση ελήφθη αφού συμπληρώθηκαν δύο μήνες επαφών και διαβουλεύσεων με στελέχη και φίλους του Ποταμιού σε όλη τη χώρα.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έλαβε στις ευρωεκλογές 2019 ποσοστό 1,52%, που του επιτρέπει να χρηματοδοτείται ως τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά), όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1,5%. Αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε το Ποτάμι φέρεται έτοιμο να ζητήσει το ποσό να πηγαίνει κάθε χρόνο στις υποτροφίες που δίνει το ΕΚΠΑ σε υποψήφιους διδάκτορες μετά την πρόσφατη δωρεά 500.000 ευρώ από τα ταμεία του κόμματος.

Σχετικά με τους λόγους της αναστολής λειτουργίας του Ποταμιού, το Πολιτικό Συμβούλιο αναφέρει ότι η αμετάκλητη απόφαση του επικεφαλής να παραιτηθεί σε συνδυασμό με την πολιτική συγκυρία και όσα έχουν συμβεί και έχουν πλήξει πολλαπλώς το Ποτάμι κάνουν δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας του με τρόπο που να απαντάει στην ιστορία του. «Ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε “κόμμα-σφραγίδα” είναι υπαρκτός και ανεξάρτητος από τις δικές μας προθέσεις» τονίζεται χαρακτηριστικά, αν και, όπως επισημαίνεται, «αυτή η κατάληξη δεν αξίζει στο Ποτάμι».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου θα τεθεί σε ψήφιση στη συνεδρίαση της μεγάλης συνάντησης αντιπροσώπων, η οποία θα συνεδριάσει το πρωί της προσεχούς Κυριακής στην Αθήνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ