Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Ευκαιριες για απασχόληση από τον ΟΑΕΔ

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας που βρίσκονται σε ισχύ ανακοίνωσε χθες ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για προγράμματα που προσφέρουν θέσεις απασχόλησης με ημερήσιες αποδοχές που κυμαίνονται από 20 έως 36 ευρώ και έχουν χρονική διάρκεια από ένα έως και έξι έτη.

Αναλυτικότερα, τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι:

-Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στα 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών και στα 20 ευρώ για τους ανέργους έως 24 ετών. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι δύο έτη.

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης είναι 25 ευρώ και η διάρκειά της δύο έτη.

-Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων με επανένταξη στην αγορά εργασίας. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το επίδομα ανεργίας.

-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης. Η διάρκεια της επιδότησης καθορίζεται από έναν μήνα έως και εξήντα μήνες το ανώτερο. Το ποσό επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης κυμαίνεται από 22 έως 30 ευρώ, ανάλογα με τα έτη απασχόλησης.

-Ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΓΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL UNION), ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL TRUST) και ΕΟΣ ΑΕΑΖ και 200 πρώην εργαζομένους που προέρχονται από την επιχείρηση COMMERCIAL VALUE. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στα 36 ευρώ και η διάρκειά της έως 36 μήνες.

-Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης που έκλεισαν. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στα 20 ευρώ και για μερική απασχόληση στα 10 ευρώ, ενώ η διάρκειά της φτάνει τους 24 μήνες.

-Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών. Η επιχορήγηση φτάνει τα 28.000 ευρώ.

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

-Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

-Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

-Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

-Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, για την πρόσληψη 2.300 άνεργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων.

Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβαρό πλήγμα στο εμβόλιο της Οξφόρδης – «Βέλη» και ερωτήματα διεθνών ΜΜΕ για την αποτελεσματικότητά του

Καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις στις κλινικές δοκιμέςΠληθαίνουν οι αμφιβολίες και τα ερωτήματα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca σε συνεργασία με...

Ελάχιστη χαλάρωση φέρνουν οι γιορτές

Πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενόψει των ΧριστουγέννωνΑπό ιατρική και επιδημιολογική σκοπιά, είναι παραφροσύνη να ξανανοίξουμε τα Χριστούγεννα. Ο...

Νέο πογκρόμ μίσους από τον παράφρονα Ερντογάν

Ισόβια σε... 337 κατηγορουμένους για την απόπειρα πραξικοπήματοςΑκάθεκτος ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το πογκρόμ των εχθρών του εντός Τουρκίας, με τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ...

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει ο δικηγόρος του Μαραντόνα! Ήταν αβοήθητος επί 12 ολόκληρες ώρες

Από τους Γιώργο Σηφάκη, Χάρη ΔάντσηΟ μεγάλος Ντιέγκο δεν είναι πια εδώ. Το «γιατί» και το «πώς» όμως «έφυγε» προχθές από τον πλανήτη όπου...

ΟΠΑΠ: Στα 73.200.000 ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

Σε 898.900.000 ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο του 2020, με τα καθαρά κέρδη στα 73.200.000 ευρώ. Οπως...