Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ευριπ. Στυλιανίδης: Οι δήμοι να γίνουν κοινωνική ασπίδα κατά της φτώχειας

Στον οικονομικό εξορθολογισμό και τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των ΟΤΑ, καθώς και στην οργάνωση μιας πολιτικής κοινωνικής ασπίδας σε επίπεδο δήμων, με στόχο τον πόλεμο κατά της φτώχειας, έδωσε έμφαση χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ειδικότερα, μετά τη δίωρη παρουσίαση των ζητημάτων από την ΚΕΔΕ, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε τη διαμόρφωση τριών κοινών εισηγήσεων από την πλευρά της:

1.Την επισήμανση των σοβαρών και έκτακτων θεμάτων που απασχολούν τους δήμους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως π.χ. είναι η πρόοδος των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών.

2.Την καταγραφή των θεσμικών και λειτουργικών αδυναμιών που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα, καθώς και αναγκαίες αλλαγές που για λόγους αποτελεσματικής λειτουργίας πρέπει να γίνουν στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

3.Την καταγραφή των θεμάτων που αφορούν την αρμοδιότητα και άλλων υπουργείων, ώστε να αναληφθεί κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου ζήτησε τη συνεργασία των δημάρχων για θέματα που αφορούν την ιθαγένεια και τη μετανάστευση.

Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συναντήθηκε ακόμη με τον ΠΟΕ και ΠΟΠ-ΟΤΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ