Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Ευρωπαική Στρατοχωροφυλακή. Ηρθε μυστικά στην Ελλάδα για καταστολή εξεγέρσεων

Ιδιαίτερη ανησυχία δημιουργούν πληροφορίες που διακινούνται σε έγκυρες διαδικτυακές ιστοσελίδες αλλά και μηνύματα που λαμβάνονται από τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα ότι η Eurogendfor, η πενταεθνής δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Στρατοχωροφυλακής, εισήλθε στην ενδοχώρα εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης.

Κατά τις πληροφορίες άνδρες της ταξιαρχίας, που αποτελείται από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη και τα εμβλήματα της ευρωπαϊκής δύναμης καταστολής εξεγέρσεων (European Gendarmerie Force) μπήκε στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκε σε χερσαίο έδαφος, όπου στρατοπέδευσε. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν συγκεκριμένο αριθμό ανδρών είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Τίρναβο. Εκτός και εάν -στο μεταξύ- έχει βρεθεί άλλος πολιτικός ή στρατιωτικός χώρος κατάλυσης. Αλλες πηγές ανέφεραν ότι κάποιοι φιλοξενούνται ήδη στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Την επομένη ημέρα της άφιξης των ανδρών της Eurogendfor μπήκαν από την Ηγουμενίτσα φορτηγά (νταλίκες) που μετέφεραν καμουφλαρισμένα (σκεπασμένα) τεθωρακισμένα οχήματα (τα οποία ομοιάζουν με τις γνωστές αύρες της ΕΛ.ΑΣ.), επέμεναν οι ίδιες πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Στρατοχωροφυλακής σε στρατιωτικά πρότυπα οργάνωσης (EGF) έχει δημιουργηθεί για την πάταξη εξεγέρσεων και αναταραχών στην Ευρώπη και είναι μια πρωτοβουλία από 6 κράτη -Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία- με στόχο τη βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης κρίσεων σε ευαίσθητες περιοχές που αντιμετωπίζουν βίαιες συγκρούσεις στον αστικό πληθυσμό. Η Eurogendfor έχει έδρα την Ιταλία και στο site της ο καθένας μπορεί να λάβει γνώση των δυνατοτήτων επέμβασης στα εσωτερικά μέτωπα των ευρωπαϊκών χωρών κατόπιν εντολής του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ ή της Ε.Ε.

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν στο ελάχιστο, προκύπτει τεράστιο ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς υπάρχει το προηγούμενο με τις στρατιωτικές ασκήσεις καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων από την 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς, που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» τον Φεβρουάριο. Τότε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης είχε δηλώσει άγνοια.

Πάντως όσα διαδίδονται σχετίζονται άμεσα με τον «κόκκινο συναγερμό», τον οποίον έχει επιβάλει στην Ελληνική Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πλέον αρμόδιο για την περιφρούρηση της καθεστηκυίας τάξης εν όψει των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων των επόμενων εβδομάδων και του φόβου για γενικευμένες εξεγέρσεις όσο σκληραίνουν τα οικονομικά μέτρα. Μια πιθανή παρέμβαση της EGF θα είχε στόχο την άμεση καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων με την επικουρία δυνάμεων στο υπουργείο του Χρήστου Παπουτσή. Ωμή επέμβαση δηλαδή στα εσωτερικά της χώρας.

Στέφανος Χίος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ