Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

«Φανφάρας του… αιδοίου» και εχθρός της Ορθοδοξίας

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ο Τάσος Κουράκης -που αυτές τις ημέρες προκάλεσε με τις δηλώσεις του περί φορολόγησης των ορθόδοξων χριστιανών, ώστε να πληρώνονται οι ιερείς- θεωρείται μια ιδιόρρυθμη περίπτωση πολιτικού, που δεν έχει πολλές συμπάθειες ακόμη και στην εκλογική έδρα του, τη Θεσσαλονίκη. Και αυτό για πολλούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον πολιτικό Κουράκη, που μπορεί να το παίζει ακτιβιστής, αλλά εδώ και χρόνια συμμετέχει σε διάφορες χαοτικές πρωτοβουλίες. Παλιά, την εποχή που η μοναδική δραστηριότητά του λάμβανε χώρα στο πανεπιστήμιο, όπου επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος και μέλος διάφορων νοσοκομειακών επιτροπών καθώς και μέλος του δ.σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του άρεσε να μπουκάρει σε δημόσιες εκδηλώσεις, με σκοπό να τις διαλύσει. Τότε το αγαπημένο του θέμα ήταν τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Ενα δεύτερο αγαπημένο θέμα του αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που εργάζεται στο εργαστήριο Γενετικής και έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου, ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατάργηση των παρελάσεων (στρατιωτικών και μαθητικών). Ετσι, πού τον έχανες, πού τον έβρισκες τον Κουράκη, ήταν πάντα παρών στο τέλος των παρελάσεων, είτε της 25ης Μαρτίου είτε της 28ης Οκτωβρίου, φωνάζοντας συνθήματα για την κατάργησή τους.

Μάλιστα, στην περιβόητη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε επειδή οι διαμαρτυρίες την ακύρωσαν, ο Κουράκης ήταν ένας από τους πρώτους που έριξαν τα κιγκλιδώματα και μπούκαραν σαν χούλιγκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, για να ματαιώσουν την εκδήλωση. Και επειδή τα μέτρα ασφαλείας σε εκείνη την παρέλαση -που ήταν η τελευταία της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου- ήταν απίστευτα ελλιπή, ο ακτιβισμός του Κουράκη και των άλλων διαμαρτυρομένων, μεταξύ των οποίων και φίλαθλοι του Ηρακλή που διαμαρτύρονταν για τον υποβιβασμό της ομάδας τους, αλλά και πολλοί αγανακτισμένοι, τελικώς είχε αποτέλεσμα. Το τρίτο αγαπημένο θέμα του Κουράκη ήταν οι διεθνείς ακτιβισμοί του.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα συμμετέχει σχεδόν κάθε χρόνο σε αποστολές που στόχο έχουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Οπως είδαμε, σε μία από αυτές τον Αύγουστο του 2008 αλλά και τον Μάιο του 2010 ήρθε στα χέρια τόσο με Ισραηλινούς αστυνομικούς όσο και με αξιωματούχους της ισραηλινής κυβέρνησης που προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους ακτιβιστές να κινηθούν με κατεύθυνση τη Γάζα. Μάλιστα, εκείνες οι σκηνές είχαν προκαλέσει είτε τη θυμηδία είτε την ενόχληση άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν σταματήσει έκτοτε να τονίζουν στις συζητήσεις τους ότι η γενικότερη εικόνα και δράση του «αιρετικού» βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης βλάπτει παρά ωφελεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ποίηση είναι ένα άλλο αγαπημένο χόμπι του Τάσου Κουράκη. Απολαύστε τι έγραφε στην προτελευταία συλλογή του με τίτλο «Ερωτικό», σε ένα ποίημα όπου ο ερωτικός οίστρος του Κουράκη κυριολεκτικά απογειώνεται. «Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο». Σε ένα άλλο ποίημα του ανήσυχου βουλευτή μπλέκονται τα εσωκομματικά και ο έρωτας: «Η βροχή δεν είναι ποτέ ανορθόγραφη / η καμπύλη σου δεν επιδέχεται συνταγματική αναθεώρηση / μόνο το κερί ανανεώνεται / για να φωτίζει με το άχραντο φως του / και την καμπύλη και τη βροχή». Η σκληρή καθημερινότητα των εσωκομματικών συγκρούσεων βλάπτει, καθώς φαίνεται, σοβαρά την ποιητική λίμπιντο. Ιδού και η απόδειξις: «Ποτέ η βία δεν θα κουλουριάζεται σαν οχιά στη βάλανο», όπως αντίστοιχα «ποτέ ο κόσμος θα σκάσει στην πυροστιά σαν κάστανο»!.. Και λίγο μετά απογειώνεται: «Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ / μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής».

Δεν τον είχε αντέξει ούτε ο εξάδελφός του που αποχώρησε από τη δημοτική παράταξη

Για την περίοδο που ο Κουράκης ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση λίγοι στη Θεσσαλονίκη έχουν να θυμούνται κάποια πράγματα. Παρά το καλό ξεκίνημα του συνδυασμού Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας, όπου ο Κουράκης τέθηκε επικεφαλής το 2002, συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,3% και εκλέγοντας δύο έδρες, η συνέχεια δεν ήταν και ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Ετσι ο συνδυασμός με τον Κουράκη εκ νέου επικεφαλής υποχώρησε στις εκλογές του 2006 στο 5,1% και ο ο ίδιος μόλις και κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, μια θέση από την οποία παρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2008, καθώς είχε εκλεγεί ήδη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007.

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο από εκείνη την περίοδο, που για πολλούς φανερώνει και το στρυφνό χαρακτήρα του, είναι το γεγονός ότι δεν κατάφερε να συνεργαστεί ούτε καν με τον ίδιο τον ξάδελφό του. Βλέπετε, στις εκλογές του 2002 ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος που εκλέχτηκε με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας ήταν ο Ανδρέας Κουράκης, ξάδελφος του Τάσου Κουράκη, ο οποίος σήμερα είναι αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη. Ο Ανδρέας Κουράκης, λοιπόν, που θεωρείται ένας από τους πιο σοβαρούς αυτοδιοικητικούς της Θεσσαλονίκης, δεν άντεξε τον Τάσο και τελικώς αποστασιοποιήθηκε από την παράταξη και είπε «αντίο» στον ξάδελφο.

Για τις σχέσεις του Τάσου Κουράκη με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν ειπωθεί πολλά. Αυτό που φαίνεται να ισχύει σήμερα είναι ότι η παλιά καλή χημεία μεταξύ των δύο ανδρών δεν υπάρχει πια. Αφορμή γι’ αυτό έδωσε ο ίδιος ο Κουράκης, ο οποίος αντιστάθηκε δημόσια στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Σιμόν Πέρες, προκαλώντας μεγάλη δυσφορία στην Κουμουνδούρου. «Οχι, λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η “υπεύθυνη” διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική» ήταν η δημόσια τοποθέτηση του Κουράκη. Οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του για τη φορολόγηση των χριστιανών ορθοδόξων φαίνεται ότι επιβάρυναν το κλίμα.

Ολα αυτά από έναν αριστερό βουλευτή, με life style προφίλ που παραπέμπει σε άλλα. Κυκλοφορούσε για πολύ καιρό με μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα, ανθίσταται παρά τα 64 χρόνια του στο πέρασμα του χρόνου λανσάροντας την αλογοουρά (χωρίς ούτε μια άσπρη τρίχα!) και την κόκκινη μπαντάνα. Και διαμένοντας στους Ελαιώνες Πανοράματος, μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα… ξεπουλάει όλα για να διατηρήσει την υπουργική καρέκλα!

Σε ένα κρεσέντο εθνικής αισχρότητας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε προδότες όσους προσπάθησαν είτε να παρελάσουν είτε να καταθέσουν στεφάνι για τους νεκρούς...

Δωρεάν σεμινάριο από το Μαζί για το Παιδί «Οριοθέτηση στην οικογενειακή ζωή»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς...

Ηχηρό «όχι» με αυτοσχέδιες παρελάσεις σε όλη τη χώρα

Οι Έλληνες δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τίμησαν τον αγώνα του 1940 Με υψηλό πατριωτικό φρόνημα και πηγαίνοντας κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ – Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές

Διπλό ραντεβού με την εφορία έχουν αυτό τον μήνα οι φορολογούμενοι. Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου καλούνται να πληρώσουν την τέταρτη δόση του φόρου...

Τέλος χρόνου για το «Γέφυρα», περιορισμένο το ενδιαφέρον

Στην κυβέρνηση περίμεναν πάνω από 230.000 αιτήσεις, ενώ έχουν γίνει 150.000. Οι δικαιούχοι θα λάβουν επιδότηση 9 μηνών Aντίστροφα μετρούν οι μέρες για τη λήξη...