Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Φορονομοσχέδιο «ψαλιδοχέρης» για ό,τι (ελάχιστο) απέμεινε στους πολίτες

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Θα δίνει το ΟΚ μέχρι και σε «τάγματα εφόδου» για να μπαίνουν όποτε θέλουν ακόμα και στα σπίτια προς εξακρίβωση της οικονομικής συμμόρφωσης!

Από τον
Στέλιο Κράλογλου

Ενα «αιματηρό» φορολογικό νομοσχέδιο γεμάτο με τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου θα πρέπει να ψηφίσει η νέα κυβέρνηση για να μπορέσει να διεκδικήσει τις υπόλοιπες δόσεις από το το δάνειο των 86 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για επαχθή μέτρα, όπως περικοπές στις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων, αυξήσεις φορολογικών συντελεστών για γεωργικά εισοδήματα και ενοίκια, ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες, «ψαλίδι» στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, παρεμβάσεις και στη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών κ.ά. Θα προβλέπονται και άλλες παρεμβάσεις, όπως γρηγορότερες κατασχέσεις και πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων για όσους δεν εξοφλούν εγκαίρως τις δόσεις των ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ή τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους και εφόδους φοροελεγκτών ακόμη και στις κατοικίες των φορολογουμένων!
Η νέα παρτίδα φορολογικών μέτρων θα πρέπει ψηφιστεί μαζί με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016 και θα εφαρμοστούν από τις αρχές του επομένου έτους.
Ειδικότερα, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που θα νομοθετηθούν τον Οκτώβριο περιλαμβάνονται:

 • Η αναμόρφωση και η ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις κλίμακες φορολογίας των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων. Η ένταξη της εισφοράς στις φορολογικές κλίμακες θα έχει ως συνέπεια τη μείωση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στην αυτοτελή κλίμακα υπολογισμού της συγκεκριμένης εισφοράς και εν τέλει την επιβάρυνση με την εισφορά αυτή εκατομμυρίων φορολογουμένων με ετήσια εισοδήματα κάτω από το όριο των 12.000 ευρώ.
 • Η κατάργηση εξαιρέσεων και απαλλαγών από τη φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
 • Η σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.
 • Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα εισοδήματα από ενοίκια. Ο χαμηλός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός, για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τα 12.000 ευρώ, θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.
 • Η περικοπή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που δίδεται με τη μορφή επιδότησης της αγοράς του καυσίμου βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων. Στόχος είναι «να μειωθούν κατά το ήμισυ οι δαπάνες για τις επιδοτήσεις πετρελαίου θέρμανσης στον Προϋπολογισμό του 2016.
 • Η επανεξέταση των διατάξεων της φορολογίας κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.
 • Η αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να αντισταθμιστούν τυχόν απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες μετατίθενται πλέον στο 2016.
 • Η επανεξέταση των διατάξεων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με κύριο στόχο την αυστηροποίηση των μέτρων για την αναγκαστική εκποίηση περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του Δημοσίου.
 • Η άρση των νομικών εμποδίων για την πρόσβαση των φορολογικών Αρχών στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων, ακόμη και στις κατοικίες τους, εφόσον έχουν δηλωθεί ως επαγγελματική στέγη, προκειμένου να διεξάγονται εγκαίρως οι φορολογικοί έλεγχοι.

Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2015 προβλέπεται η υλοποίηση των ακόλουθων δράσεων:

 • Μεταβίβαση όλων των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων, καθώς και του συνόλου του προσωπικού του ΣΔΟΕ και των λοιπών υπηρεσιών που σχετίζεται με τα φορολογία και τα τελωνεία στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
 • Επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε όσους οφειλέτες του Δημοσίου δεν καταβάλλουν εγκαίρως τις μηνιαίες δόσεις των ρυθμισμένων χρεών τους ή τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους στην Εφορία.
 • Προώθηση και διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και μείωση της χρήσης μετρητών.
 • Δημοσιοποίηση καταλόγου οφειλετών που χρωστούν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερους από τρεις μήνες.
 • Επέκταση του έμμεσου μητρώου τραπεζικών συναλλαγών, ώστε να παρέχεται στις φορολογικές Αρχές η δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους το ιστορικό των τραπεζικών συναλλαγών κάθε φορολογουμένου σε βάθος 10 ετών!
 • Μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε αυτόνομο φορέα, διοικούμενο από διευθύνοντα σύμβουλο και διοικητικό συμβούλιο! Εως τον Δεκέμβριο του 2015 οι ελληνικές Αρχές θα διορίσουν το διοικητικό συμβούλιο.

Η επόμενη δόση φορολογικών μέτρων έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και θα περιλαμβάνει την περαιτέρω «απλοποίηση» των διατάξεων για ΦΠΑ και τη φορολογία εισοδήματος με καταργήσεις κι άλλων απαλλαγών και εξαιρέσεων.

Δυσάρεστες εκπλήξεις στα προαπαιτούμενα για οδοιπορικά δημοσίων υπαλλήλων και ΕΝΦΙΑ

Εν τω μεταξύ, τα προαπαιτούμενα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία για το νέο Μνημόνιο κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις όχι μόνο για τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιτηδευματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οφειλέτες του Δημοσίου και τους πελάτες των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς, τις ανώνυμες εταιρίες, τις ΕΠΕ, τις προσωπικές εταιρίες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους συμβολαιογράφους, τους πλοιοκτήτες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις θεαμάτων και ορισμένα συνδικαλιστικά σωματεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του νέου Μνημονίου, στις δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα επιβληθούν και θα εφαρμοστούν άμεσα περιλαμβάνονται:

 • Περικοπές σε οδοιπορικά και σε μη μισθολογικές παροχές δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών. Ειδικότερα, προβλέπονται:

α) Η κατάργηση της ημερήσιας αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για εκτός έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή. Για να καταβληθεί ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ, σε περίπτωση εκτός έδρας μετακίνησης πολιτικού υπαλλήλου ή στρατιωτικού και αυθημερόν επιστροφής του, θα πρέπει η απόσταση του προορισμού από την έδρα της υπηρεσίας να είναι μεγαλύτερη από 160 χιλιόμετρα, σε περίπτωση χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου (Ι.Χ. αυτοκίνητο) ή υπηρεσιακού αυτοκινήτου, ή μεγαλύτερη από 120 χιλιόμετρα, σε περίπτωση μετακίνησης με συγκοινωνιακό μέσο, ή μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια για μετακινήσεις από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα και αντίστροφα ή από νησί σε νησί!
Με το ισχύον σήμερα νομοθετικό καθεστώς προβλέπεται ότι ημερήσια αποζημίωση ίση με το ποσό των 9,78 ευρώ δικαιούνται οι μετακινούμενοι σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων ή άνω των 10 ναυτικών μιλίων και επιστρέφοντες αυθημερόν στην έδρα τους, καθώς και οι μετακινούμενοι από νησί σε νησί σε απόσταση άνω των πέντε ναυτικών μιλίων. Ειδικά για ορισμένες άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων προβλέπονται ακόμη πιο χαμηλά όρια χιλιομέτρων πάνω από τα οποία προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση, σε περίπτωση αυθημερόν επιστροφής.

β) Αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή εξόδων διανυκτέρευσης. Αυξάνονται από τα 80 και τα 120 χιλιόμετρα στα 120 και τα 160 χιλιόμετρα τα ελάχιστα όρια χιλιομετρικών αποστάσεων μετακίνησης πάνω από τα οποία προβλέπεται η καταβολή εξόδων διανυκτέρευσης.

γ) Δραστικές περικοπές μη μισθολογικών παροχών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις παροχές που περικόπτονται περιλαμβάνονται οι καλυπτόμενες από φορείς του Δημοσίου δαπάνες κινητής τηλεφωνίας, για τις οποίες προβλέπεται η καθιέρωση διαφορετικού ανώτατου ορίου, ανάλογα με την ιδιότητα κάθε υπαλλήλου. Επιπλέον προβλέπεται ότι οι παροχές για τη διασφάλισης της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας θα χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα κι ότι οι παροχές που αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων, μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες διαδρομών καταργούνται και οι σχετικές δαπάνες θα πρέπει πλέον να καλύπτονται αποκλειστικά από ίδια συμμετοχή των εργαζομένων!

 • Αναδρομική αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες. Για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τις Εταιρίες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ), καθώς επίσης, για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρίες (Ο.Ε. και Ε.Ε.) που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, καθώς επίσης και για όλες τις άλλες νομικές οντότητες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος αυξάνεται από το 80% στο 100% του κύριου φόρου αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014! Αυτό σημαίνει ότι όσες από τις εταιρίες και τις νομικές οντότητες αυτών των περιπτώσεων έχουν ήδη πληρώσει τον φετινό φόρο εισοδήματος με προκαταβολή 80% έναντι του επόμενου έτους θα κληθούν εκτάκτως να πληρώσουν και την επιπλέον διαφορά φόρου, που αντιστοιχεί στην αύξηση της προκαταβολής στο 100%!
 • Κατάργηση έκπτωσης φόρου. Καταργείται, από την επόμενη χρονιά, η έκπτωση 2% που παρέχεται επί του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος, σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησής του.
 • Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Επέρχονται ορισμένες τροποποιήσεις στις διατάξεις του ν. 4223/2013 για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), οι οποίες θα εφαρμοστούν από φέτος. Συγκεκριμένα:

α) Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2015 θα έχουν αναρτηθεί το αργότερο έως και τις 26 Οκτωβρίου 2015 στους λογαριασμούς που διατηρούν 6.000.000 ιδιοκτήτες στο σύστημα TAXISnet. Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2015 θα πρέπει να γίνει σε πέντε δόσεις, αντί σε 6-7 που έγινε πέρυσι, οπότε τα ποσά των δόσεων θα είναι φέτος μεγαλύτερα. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Οκτωβρίου 2015, η δεύτερη έως τις 30 Νοεμβρίου 2015, η τρίτη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, η τέταρτη έως τις 29 Ιανουαρίου 2016 και η πέμπτη έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016.

β) Καταργείται η απαλλαγή των ακινήτων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού από τον ΕΝΦΙΑ, οπότε ο εν λόγω οργανισμός θα απαλλάσσεται μόνο για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιεί ή παραχωρεί δωρεάν στο Δημόσιο.

γ) Καταργείται, επίσης, η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ιδιοχρησιμοποιούνται από ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

δ) Παρατείνεται και για το έτος 2015 η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τα ακίνητα φυσικών προσώπων που ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

Ρυθμίσεις για τριγωνικές συναλλαγές, ΟΠΑΠ, ΚΤΕΟ

Κατάργηση διάταξης που είχε θεσπιστεί κατά της φοροαποφυγής. Καταργείται η διάταξη του άρθρου 21 του ν. 4321/2015, που προέβλεπε την υποχρέωση των ελληνικών επιχειρήσεων να προκαταβάλλουν φόρο 26% για τις συναλλαγές τους με εταιρίες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους και σε χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία κ.λπ.
Κατάργηση έκπτωσης επισφαλών απαιτήσεων. Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ.
Αυξήσεις φόρων και εισφορών για τα πλοία. Αυξάνονται κατά 4% κάθε χρόνο από το 2016 έως και το 2020 συντελεστές φόρου και εισφοράς για τα πλοία Α’ κατηγορίας που είναι νηολογημένα με ελληνική σημαία και των πλοίων ελληνικών συμφερόντων με ξένη σημαία. Επιπλέον, παρατείνεται για ακόμη τέσσερα χρόνια (έως το 2019) η ειδική εισφορά σε ναυτιλιακές εταιρίες.
Πρόστιμα σε όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ από το υπουργείο Οικονομίας στους ιδιοκτήτες οχημάτων τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ για διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες. Το πρόστιμο θα βεβαιώνεται από τη Φορολογική Διοίκηση.
Αύξηση φόρου στην αλκοόλη. Ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης της αιθυλικής αλκοόλης αυξάνεται από 2.450 σε 2.548 ευρώ ανά 100λιτρο άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης.

Καταργούνται ή περικόπτονται τα  «υπέρ τρίτων»

 • Καταργήσεις και περικοπές φόρων υπέρ τρίτων. Καταργούνται οι παρακάτω ειδικοί φόροι, τέλη, εισφορές κ.λπ.:

α) Τα δικαιώματα από τη σύνταξη συμβολαίων.
β) Η εισφορά 8% επί των εγγυήσεων φιαλών υγραερίου
γ) Το παράβολο φοίτησης στα ιδιωτικά σχολεία υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΕΛΙΓΕ).
δ) Η κράτηση επί των πολιτικών συντάξεων υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ).
ε) Ο ειδικός φόρος κινηματογράφου.
στ) Ο δημοτικός φόρος των επιτηδευματιών των Δωδεκανήσων.
ζ) Ο ειδικός φόρος δημόσιων θεαμάτων.
η) Η πρόσθετη εισφορά επί των εισιτηρίων μουσικών θεαμάτων υπέρ του Ωδείου Αθηνών.
θ) Ο επίναυλος επί του καθαρού ναύλου μεταφοράς επιβατών και οχημάτων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορικές υπηρεσίες.
ι) Τα δικαιώματα ελέγχου και εποπτείας υπέρ του Ειδικού Ταμείου Ελέγχου Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων (ΕΤΕΠΠΑΑ, ΝΠΔΔ), τα οποία υπολογίζονται σε ποσοστό 4% επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης της αλκοόλης και των αλκοολούχων ποτών. Ταυτόχρονα καταργείται και το ίδιο το ΕΤΕΠΠΑΑ!
ια) Το ειδικό τέλος αποκλειστικής χρήσης μέτρων και σταθμών σε κοινόχρηστους χώρους υπέρ των δήμων.

Επιστρέφουν τα τεκμήρια των φτωχών

Οπως αποκαλύπτεται από το κείμενο του νέου Μνημονίου, ένα από τα πιο επαχθή μέτρα που έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθούν τον Οκτώβριο και να εφαρμοστούν από το 2016 προβλέπει τη ριζική αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης ώστε να γίνουν πιο αποδοτικά για τα δημόσια ταμεία. Στο μέτρο αυτό περιλαμβάνεται και η επαναφορά της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ στα τεκμαρτά εισοδήματα που προκύπτουν βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης, ακόμη και σε περιπτώσεις φορολογουμένων με πενιχρά πραγματικά εισοδήματα, προερχόμενα μόνο από τόκους ή και από πολύ χαμηλά ποσά ενοικίων ή και από αμοιβές για περιστασιακή απασχόληση.

Ουσιαστικά θα καταργηθούν οι ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί με τον μίνι φορολογικό νόμο 4331/2015, με πρωτοβουλία της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, με αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι που θα εμφανίζουν στις φορολογικές δηλώσεις τους πενιχρά εισοδήματα μερικών λεπτών του ευρώ από τόκους καταθέσεων ή χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια ή από περιστασιακή απασχόληση να πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης (για τις κατοικίες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει) και να υπερφορολογούνται επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 75% και κατόπιν στο 100% σαν να είναι επιχειρηματίες!

Το σχέδιο της κυβέρνησης και των δανειστών να καταστήσουν πιο… αποδοτικά τα τεκμήρια διαβίωσης και, στο πλαίσιο αυτό, να επαναφέρουν τις επαχθείς ρυθμίσεις επιβολής φόρου 26% με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης σε φορολογούμενους με πενιχρά εισοδήματα κρύβεται πίσω από τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών να «επανεξετάσει τη λειτουργία της εναλλακτικής ελάχιστης φορολογίας (συμπεριλαμβανομένης της διόρθωσης τυχόν υπαναχωρήσεων), η οποία αναφέρεται στο κείμενο του νέου Μνημονίου.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανίκανη πολιτική ηγεσία οδηγεί σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αδυνατούν να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα, την ώρα που τουρκικά σκάφη αλωνίζουν έξω από τις ακτές των νησιών Η Ελλάδα, στην πιο...

Γελοίες δικαιολογίες από τον Πέτσα: Το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» δεν πραγματοποιεί έρευνες

Κάθε όριο ξεπερνά η προπαγάνδα και η γελοιότητα στην κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση και την επιχειρηματολογία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Χθες ο κυβερνητικός...

Κρεσέντο προδοσίας από τον Νίκο Μαραντζίδη

Με επαίσχυντο άρθρο του προτείνει «φινλανδοποίηση» της Ελλάδας και επί της ουσίας να δώσουμε γην και ύδωρ στην Τουρκία Σε ρεσιτάλ προδοσίας εις βάρος της...

Απειλούν και με γεωτρήσεις απέναντι από το Καστελόριζο

Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Τουρκία διά στόματος του υπ. Ενέργειας, εάν εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου Αμετανόητοι οι Τούρκοι, επιμένουν καθημερινά πια στις προκλήσεις τους, με...

Βεντέτα μεταξύ σπείρας Ρομά και αλλοδαπών στην Αγίου Μελετίου

Πιστολίδι μέρα μεσημέρι Οι ζωές αθώων περαστικών κινδύνεψαν μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, όταν βρέθηκαν ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των επιβατών τεσσάρων αυτοκινήτων που...