Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Φοβάται για νέες αποκαλύψεις τώρα ο Βενιζέλος!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ούτε το όνομα του Ακη Τσοχατζόπουλου δεν τόλμησε να πει από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ισως φοβούμενος για το τι μπορεί να πει αν ανοίξει το στόμα του ο τ. υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Απλώς αρκέστηκε να τον…φωτογραφίσει, μια και μέχρι χθες τον υπερασπιζόταν όπως και ο υπασπιστής του Ανδρέας Λοβέρδος. Χθες ο κ. Βενιζέλος σκιαγράφησε τον κ. Τσοχατζόπουλο λέγοντας: «Δεν διασφαλίσαμε σε απόλυτο βαθμό την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος. Η έλλειψη αυτοκάθαρσης διευκολύνει την ισοπέδωση, τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό. Υπάρχει όμως δυστυχώς ένας πυρήνας αλήθειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πίσω από την έλλειψη αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος να κρυφτεί και η έλλειψη τιμωρίας και απονομής δικαιοσύνης για όσους άσκησαν ουσιαστική εξουσία, άσκησαν λαθρεμπόριο επιρροής και πλούτισαν παράνομα μέσα από τη συναλλαγή τους με το κράτος και την πολιτική εξουσία».

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει το κρεσέντο υποκρισίας του ΠΑΣΟΚ με διαρροές της Ιπποκράτους που πάλι στόχευε τη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι «θα ήταν προτιμότερο η Δικαιοσύνη να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα». Στην ίδια γραμμή είχαν κινηθεί και άλλα στελέχη, τα οποία τόσο καιρό σιωπούσαν, όπως οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Θανάσης Οικονόμου κ.ά.

Από τη μεριά της, η Νέα Δημοκρατία, με δήλωση του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, επισημαίνει: «Εστω και αργά, ο πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και για σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεών του Α. Τσοχατζόπουλος παίρνει τον δρόμο που έδειξε η Δικαιοσύνη: Είναι ο τρίτος που κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές, μετά τους κυρίους Μαντέλη και Τσουκάτο, επίσης κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιον τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «εκλογικό αποπροσανατολισμό», ενώ ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «δεν είναι μόνο ο Ακης…»

Νίκος Ελευθερόγλου


Η Βουλή είχε εντοπίσει έγκλημα νομιμοποίησης εσόδων με δόλο

 

Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής που συνεστήθη στη Βουλή για τα υποβρύχια και παρέπεμψε πριν από εννιά μήνες τον κ. Τσοχατζόπουλο στην τακτική δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αποτέλεσε τη σπίθα που έκαψε τον πάλαι ποτέ «ωραίο Ακη» του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αποτελούσαν την πλειοψηφία, μπροστά στα αδιάσειστα στοιχεία δεν μπόρεσαν τότε να τον «προστατεύσουν», όπως έκανε παλιότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εξεταστική για τα εξοπλιστικά TOR M1. Και με δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα στο πόρισμα, που δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατία», έδειξαν στην τακτική Δικαιοσύνη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οι βουλευτές είχαν εστιάσει στην offshore εταιρία Torcasso -είχε εμπλακεί στις υποθέσεις υποβρυχίων και Βατοπαιδίου- την οποία «χρέωναν» στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Χαρακτήριζαν μάλιστα την Torcasso ως τον υποδοχέα των «δώρων» που έπαιρνε για την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και ως όχημα για να περιέλθουν τα μαύρα αυτά χρήματα στη νομιμότητα.

Το απόσπασμα από τη σελίδα 99 του πορίσματος είναι χαρακτηριστικό: «Η τέλεση του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων (σ.σ. από τον πρώην υπουργό) (…) τελέστηκε με ενότητα δόλου, την οποία αποδεικνύει η ίδρυση της εταιρίας Torcasso, με αποκλειστικό σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως όχημα τόσο για την είσπραξη του δώρου, όσο και την εισαγωγή του στη νόμιμη κυκλοφορία και την τελική περιέλευσή του στον πρώην υπουργό» αναφέρει το πόρισμα της Βουλής για τα υποβρύχια φωτογραφίζοντας την Torcasso ως πλυντήριο βρόμικου χρήματος. Να θυμίσουμε ότι η Torcasso ήταν η εταιρία από την οποία ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι αγόρασε το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Διαχειριστής της Torcasso, ωστόσο, μέχρι το 2010 δεν ήταν άλλος από τον εξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου Ν. Ζήγρα, με τα μέλη της επιτροπής να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αγοραπωλησία ήταν εικονική.

Πέρα όμως από αυτό η επιτροπή της Βουλής είχε συνδέσει ευθέως την Torcasso με τις παράνομες πληρωμές της κατασκευάστριας των υποβρυχίων Ferostaal, μέσω της εταιρίας ΜΙΕ του κ. Ματαντού, διά καταθέσεων στην τράπεζα Morgan Stanley της Ζυρίχης. Κι αυτό γιατί το άνοιγμα των λογαριασμών της Torcasso στην Κύπρο αποκάλυψε ότι την κρίσιμη περίοδο 1999-2000 υπάρχουν εμβάσματα από τη Morgan Stanley προς την Torcasso ύψους 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Γιώργος Λυκουρέντζος


«Μόνο του αίτημα, το κελί να έχει θέα Ακρόπολη…»

 

«Σεισμός» επήλθε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο άκουσμα της είδησης της σύλληψης του Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία σχολιάστηκε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο. Το facebook και twitter πήραν φωτιά και μέσα σε λίγα λεπτά η είδηση εξαπλώθηκε, συνοδευόμενη από τις σαρκαστικές επισημάνσεις των χρηστών, που δεν έχασαν την ευκαιρία να διακωμωδήσουν την κατάσταση. «Μόνο του αίτημα, το κελί να έχει θέα Ακρόπολη…» σχολιάζει ένας χρήστης. «Εμένα, ρε Μιχαλάκη Χρυσοχοΐδη; Εμένα; Που σου έμαθα το φουαγκρά και το χαβιάρι; Είσαι κομπλεξικός και αγνώμων…» αναφέρει ειρωνικά άλλος. «Φέτος θα φας τη μαγειρίτσα με καλαμΑΚΗ..» επισημαίνει, προσθέτοντας στην είδηση τον δέοντα πασχαλινό τόνο, κάποιος, ενώ άλλος αναφέρει σκωπτικά: «Ηταν τόσο σκληροί οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψη, που δεν τον άφησαν να πάρει μαζί του ούτε τη λαμπάδα με το υποβρύχιο…»

«Γλυκό της ημέρας, Βανίλια Υποβρύχιο» προτείνει ο χρήστης, ενώ κάποιος άλλος επισημαίνει: «Δεν πρόβλεψαν την απεργία στα κανάλια. Ούτε μία προπαγάνδα της προκοπής δεν είναι ικανοί να κάνουν…» «Καλή Ανάσταση. Η τιμωρία δεν τελειώνει με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε 19 χρόνια μετά από τότε που το ζητούσα…» σημειώνει στο twitter του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ άλλοι χρήστες καλούν, ειρωνικά, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεράκια στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου.

Κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να στοιχηματίζουν για τον χρόνο… αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, ενώ άλλοι δεν δίστασαν να συσχετίσουν τη σύλληψή του με τον καταστροφικό σεισμό στην Ινδονησία: «Φήμες θέλουν την πρεσβεία της Ινδονησίας να μας κάνει μήνυση για τη σύλληψη Ακη. Εχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους». Μάλιστα, στο facebook δημιουργήθηκε και ομάδα αλληλεγγύης με σύνθημα «Κάτω τα Χέρια από τον Ακη»…

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντώνης Σαμαράς: Από φέρελπις ηγέτης, στην πολιτική κατάντια των «οφσόρ»

Η περήφανη άνοδος και ο ηθικός κατήφορος του ανθρώπου που πρωτοβγήκε βουλευτής πριν από 43 χρόνια και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πριν από 11...

Σοβαρό πλήγμα στο εμβόλιο της Οξφόρδης – «Βέλη» και ερωτήματα διεθνών ΜΜΕ για την αποτελεσματικότητά του

Καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις στις κλινικές δοκιμέςΠληθαίνουν οι αμφιβολίες και τα ερωτήματα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca σε συνεργασία με...

Ελάχιστη χαλάρωση φέρνουν οι γιορτές

Πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την έξαρση της πανδημίας ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενόψει των ΧριστουγέννωνΑπό ιατρική και επιδημιολογική σκοπιά, είναι παραφροσύνη να ξανανοίξουμε τα Χριστούγεννα. Ο...

Νέο πογκρόμ μίσους από τον παράφρονα Ερντογάν

Ισόβια σε... 337 κατηγορουμένους για την απόπειρα πραξικοπήματοςΑκάθεκτος ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το πογκρόμ των εχθρών του εντός Τουρκίας, με τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ...

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει ο δικηγόρος του Μαραντόνα! Ήταν αβοήθητος επί 12 ολόκληρες ώρες

Από τους Γιώργο Σηφάκη, Χάρη ΔάντσηΟ μεγάλος Ντιέγκο δεν είναι πια εδώ. Το «γιατί» και το «πώς» όμως «έφυγε» προχθές από τον πλανήτη όπου...