Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Φθηνά καύσιμα, σε στρατιωτικούς λόγω της κρίσης

Η λειτουργία νέων στρατιωτικών φαρμακείων, ο εμπλουτισμός των στρατιωτικών πρατηρίων και η αξιοποίηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του μόνιμου προσωπικού αποτελούν μερικές από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται με παρότρυνση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και το ΓΕΣ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα νέα στρατιωτικά φαρμακεία στις Φρουρές Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης για την εξυπηρέτηση των στελεχών που υπηρετούν σε αυτές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα ακολουθήσουν η ίδρυση και η λειτουργία στρατιωτικών φαρμακείων και σε άλλες Φρουρές, όπως π.χ. στη Λάρισα.

Η λειτουργία τους πλέον κρίνεται επιβεβλημένη, αφού τα πολιτικά φαρμακεία που λειτουργούν δεν παρέχουν φάρμακα επί πιστώσει (αφορά όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου), ενώ με την εφαρμογή του μέτρου επιδιώκεται και μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, που η συνεχής της αύξηση την περασμένη δεκαετία αποτελεί μια από τις αιτίες κατάρρευσης του εθνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Οσον αφορά τα στρατιωτικά πρατήρια, αποφασίστηκε η επέκταση της δραστηριότητάς τους να συμπεριλάβει και την πώληση καυσίμων για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα των στελεχών.

Τέλος, έπειτα από καταγραφή και μελέτη των αναγκών ανά περιοχή και των διατιθέμενων κτιριακών υποδομών, αποφασίστηκε η διάθεση οικημάτων για μόνιμη διαμονή στα κατά τόπους Κέντρα Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στελεχών που υπηρετούν στις αντίστοιχες Φρουρές. Με βάση τα πρώτα στοιχεία το ποσοστό των οικημάτων που θα διατεθούν για μόνιμη διαμονή ανέρχεται σε 30% ως 40% και προέκυψε κατόπιν μελέτης και καταγραφής των παραθεριστικών αναγκών ώστε να μη διαταραχθεί η χρήση γι’ αυτόν τον σκοπό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ