Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Γάλα αξίας 628.000 € για Μπουτάρη

Απίστευτος διαγωνισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πληρώνει (!) «χρυσάφι» το λίτρο προς 1,31 ευρώ

Το αστρονομικό ποσό των 628.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ θα πληρώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για να προμηθευτεί 530.054 λίτρα γάλα! Δηλαδή θα πληρώσει το λίτρο 1,31 ευρώ, όταν στα σούπερ μάρκετ η τιμή κυμαίνεται από 98 λεπτά έως 1,12 ευρώ! Το θέμα της προμήθειας του γάλακτος θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός. Το γάλα θα μοιραστεί στους δικαιούχους υπαλλήλους του δήμου και των νομικών του προσώπων καθώς και για τη σίτιση των παιδιών που φιλοξενούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ο Αγιος Στυλιανός, ο ΟΒΡΕΠΟΜ, ενώ 300 λίτρα θα καταλήξουν και στα ΚΑΠΗ.

Η τιμή, που θεωρείται εξωφρενικά μεγάλη, δημιουργεί μείζον ζήτημα τόσο σε σχέση με την ποσότητα όσο και με τη διάθεση της διοίκησης του δήμου να διενεργεί διαγωνισμούς με υψηλές τιμές. «Η διοίκηση του δήμου μάς έχει συνηθίσει να διενεργεί διαγωνισμούς με ιδιαίτερα υψηλές τιμές, όπως στον εν λόγω διαγωνισμό, που δίνει 1,31 ευρώ το λίτρο, την ώρα που ζητεί να προμηθευτεί 530.000 λίτρα γάλα. Η τιμή δεν είναι συμβατή με την αγορά.

Επιπλέον, όταν προϋπολογίζεις υψηλά, είναι σίγουρο ότι δεν θα πετύχεις την καλύτερη τιμή της αγοράς» τόνισε στη «δημοκρατία» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μάκης Κυριζίδης.

Υψηλές τιμές

Αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά τις υψηλές τιμές που δίνει ο δήμος, μπορεί τελικά οι εταιρίες να κάνουν χαμηλότερη προσφορά. Ετσι, όπως έχει σημειωθεί κατά το παρελθόν, ποσά χιλιάδων ευρώ μένουν εγκλωβισμένα στον κωδικό και δεν θα μπορούν να δοθούν για άλλη χρήση. Τέλος, ηθικό ζήτημα αποτελεί η παροχή γάλακτος κάθε μέρα στους δημοτικούς υπαλλήλους (χάρη στις συμβάσεις εργασίας εποχών ευμάρειας), την ώρα που χιλιάδες παιδιά στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμιά δυνατότητα αγοράς του πολύτιμου αγαθού, παρά μόνο εάν τους το προσφέρει κάποιος συσσίτιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ