Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Γαλάζιος ανασχηματισμός στους τομεάρχες με επιστροφή του Μειμαράκη

Την ώρα που η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου «πάγωνε» τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον πραγματοποιούσε. Χθες, με απόφασή του ο κ. Σαμαράς έκλεισε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί σε κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. μετά τη διαγραφή των 21 βουλευτών που ψήφισαν «όχι» στη δανειακή σύμβαση. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Κύπρο, όπου από την Κυριακή θα πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι.

Το κύριο χαρακτηριστικό του «γαλάζιου» ανασχηματισμού ήταν η ανάκληση στα… όπλα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και πρώτου γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η επιστροφή στο κόμμα έπειτα από περίπου έξι χρόνια του κ. Μεϊμαράκη λειτουργεί σε δυο επίπεδα. Το πρώτο αφορά τη λειτουργία του κόμματος, μια και ο πρώην γραμματέας γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία του μηχανισμού, ενώ παράλληλα είναι αποδεκτός από τα στελέχη της βάσης. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται ματ, καθώς πιστεύουν ότι θα απορροφήσει κραδασμούς που έχουν δημιουργηθεί στη βάση της Ν.Δ. Από την άλλη, το ότι αναλαμβάνει μια θέση κλειδί, αυτή του τομεάρχη Εσωτερικών, δείχνει ότι θα είναι ο «διαπραγματευτής» εκ μέρους της Ν.Δ. στη διακομματική για τις προσεχείς κρίσιμες εκλογές. Στα αξιοσημείωτα επίσης του «ανασχηματισμού» είναι η τοποθέτηση του Κώστα Μουσουρούλη στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, όπως και του Μάριου Σαλμά. Ο πρώτος φερόταν ως ένας από τους… υπόπτους του «όχι», κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς πειθάρχησε στη θέση του κόμματος, ενώ ο κ. Σαλμάς εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία, στην οποία εκλέγεται και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης. Παράλληλα τοποθετήθηκε στη θέση της Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά στη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης η Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα, που θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τομεάρχες και επικεφαλής Γραμματειών οι παρακάτω βουλευτές:

-Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, μαζί με τον Νίκο Δένδια, ορίζονται ο Μάριος Σαλμάς και ο Κώστας Μουσουρούλης.

-Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

-Αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Μιχάλης Χαλκίδης.

-Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Αμυνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

-Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

-Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, ο Αλέξανδρος Κοντός.

-Αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, ο Μιχάλης Μπεκίρης.

-Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.

-Επικεφαλής της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ