Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Για πολύ περισσότερους οι 120 δόσεις

Θα αφορά όσους έχουν οφειλές έως 1.000.000 €. Στα 20 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή, στο 3% το επιτόκιοΔέσμη έξι βελτιωτικών αλλαγών για τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις θα συμπεριληφθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, το οποίο θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις 10 Αυγούστου.

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούν όσους πολίτες έχουν χρέη να μπουν στη ρύθμιση μετά και τη θεσμοθέτηση των θετικών αλλαγών, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία αφού δεν θα γίνει ξανά ανάλογη ρύθμιση».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, οι αλλαγές που θα νομοθετηθούν για τη βελτίωση της ρύθμισης χρεών σε έως 120 δόσεις είναι οι εξής:

1 Θα μειωθεί από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ η ελάχιστη μηνιαία καταβολή για όσους υπάγονται στη ρύθμιση.

2 Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα μειωθεί από το 5% στο 3% το επιτόκιο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

3 Θα καταργηθεί η προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιχειρήσεις με τζίρο έως 2.000.000 ευρώ.

4 Η νέα ρύθμιση θα συμπεριλάβει όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή έως 1.000.000 ευρώ.

5 Για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, εφόσον είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις.

6 Παράλληλα, θα θεσπιστεί νέα πάγια ρύθμιση από 12 έως 24 δόσεις για όσους έχουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους στο Δημόσιο, η οποία θα ισχύσει αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος των 120 δόσεων (οι λεπτομέρειες αυτής της αλλαγής θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα).

«Η ρύθμιση των 120 δόσεων και με τις ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη, γι’ αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του την Κυριακή το πρωί, λίγες ώρες δηλαδή μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε απευθυνόμενος προς τους πολίτες: «Επωφεληθείτε τώρα από τη ρύθμιση, δεν θα υπάρξει άλλη».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ