Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

«Γιατί μπήκα σε ιδιωτικό νοσοκομείο»

Αυστηρή η απάντηση έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος πρόσφατα την κατηγόρησε για την επιλογή της να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και όχι σε δημόσιο. Η κυρία Βαλαβάνη υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), παρόλο που είναι γιατρός, ουσιαστικά καταργεί το ιατρικό της απόρρητο θίγοντας δημόσια το θέμα της υγείας της. Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθαρίζει ότι υπήρξε επί 23 χρόνια εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία και το αντικείμενο της δουλειά της, μεταξύ άλλων, ήταν τα συμβόλαια υγείας σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, ένα από τα οποία είχε κάνει και για τον εαυτό της σε περίπτωση ασθενείας.

Ειδικότερα, η κυρία Βαλαβάνη αναφέρει: «Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, σε δημόσια ανακοίνωσή του, ζητά την “ιδιώτευσή” μου επειδή νοσηλεύομαι σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αν ο κ. Βαρνάβας έμπαινε στον κόπο να κοιτάξει το βιογραφικό μου, θα διαπίστωνε ότι ήμουν εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία.

Ερώτημα

Μήπως σε μια τέτοια δουλειά, στο αντικείμενο της οποίας συμπεριλαμβάνονται και τα ιδιωτικά νοσηλευτικά συμβόλαια, με ένα από τα οποία νοσηλεύομαι σήμερα, δείχνει “έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα υγείας” και “ασυνέπεια λόγων και έργων”; Κάποιος θα έπρεπε να μου το έχει επισημάνει και να έχω παραιτηθεί από τη δουλειά μου εδώ και δεκαετίες».

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών σημειώνει ακόμη ότι ο κ. Βαρνάβας: «Χωρίς καν να με ρωτήσει, θέτει δημόσια θέματα υγείας, τα οποία ξέρει ότι για να απαντηθούν καταργούν το ιατρικό απόρρητο. Το δικό μου, όχι το δικό του».

Κύριε Διευθυντά,

Είναι αλήθεια ότι η κυρία Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ (γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής) τοποθέτησε στο γραφείο της πορτρέτο του Λένιν; Αν ναι, περιμένω και κάποιον που έχει μέζεα να τοποθετήσει στο δικό του γραφείο το πορτρέτο του Ι. Μεταξά.

Χρ. Μπολώσης
Υποστράτηγος ε.α.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ