Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Γιατρούς, νοσηλευτές ζητάει η Γερμανία!

Με Ελληνες γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων ετοιμάζονται να καλύψουν τις κενές θέσεις τους τα νοσοκομεία και οι κλινικές της γερμανικής υπαίθρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Γερμανών αξιωματούχων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διοργάνωση της 8ης Διεθνούς Εκθεσης «Polis 2011» σήμερα και αύριο, οι Ελληνες γιατροί θα καλύψουν τα κενά που αναμένεται να δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια στη γερμανική αγορά εργασίας, τα οποία σε κάποιες περιοχές θα πλησιάσουν ακόμα και το 50%.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, οι ελλείψεις σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες οφείλονται κυρίως στην επιλογή πολλών Γερμανών να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στην Ελβετία, αλλά και στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι της Γερμανίας επιλέγουν να μη σπουδάσουν.

Ο περιφερειάρχης της Διοικητικής Περιφέρειας Καλ, Χέλμουτ Ρίγκερ, ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή ευθύνης του χρειάζονται τουλάχιστον 8 -10 εβδομάδες για να καλυφθεί μια θέση σε νοσοκομείο.

Ανάμεσα στις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε γερμανικά νοσοκομεία και κλινικές είναι η Ψυχιατρική, η Νευρολογία, η Ψυχοθεραπεία, αλλά και η Χειρουργική, η Παθολογία, η Καρδιολογία και η Παιδιατρική.

Σημειώνεται ότι χθες, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και της Γερμανίας στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι γερμανικών κλινικών ενημέρωσαν Ελληνες γιατρούς που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στη Γερμανία.

Μεγάλες ελλείψεις στη γερμανική αγορά εργασίας παρατηρούνται πάντως και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως οι πολιτικοί μηχανικοί, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΑΕΔ και το Δίκτυο Eures αναμένεται να διοργανώσουν παρόμοιες εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Σημειώνεται ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στη 10η θέση της λίστας αναζήτησης εργασίας μέσω του Δικτύου Eures, σε σύνολο 31 χωρών, με 21.363 αιτήσεις σε σύνολο περίπου 720.000.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ