Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Γκάλοπ στη Ρουμανία

  Το 76,9% των Ρουμάνων θα απέρριπτε τη δημοσίευση σκίτσων του που παρουσιάζουν τον Ιησού ή χαρακτήρες της Βίβλου, εάν υπήρχε πιθανότητα να προσβάλλουν τους πιστούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ρουμανικού ινστιτούτου μελετών INSCOP.

   Μόνο το 6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα στήριζε τη δημοσίευση οποιωνδήποτε γελοιογραφιών χωρίς όρους, καθώς πρόκειται για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Adevarul”

   Το 17,1% των Ρουμάνων αρνήθηκε να απαντήσει ή δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποφασίσει.

   Σύμφωνα με την έρευνα, το 45,8% των Ρουμάνων φοβάται το ενδεχόμενο μίας τρομοκρατικής επίθεσης στη Ρουμανία μετά τις επιθέσεις στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

   Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα δήλωσαν ότι δεν θα συμφωνούσαν με τη δημοσίευση σκίτσων, που παρουσιάζουν την Ιησού Χριστό, χαρακτήρες από τη Βίβλο ή τον Μωάμεθ με τρόπο που προσβάλει τις θρησκευτικές κοινότητες.

   Επιπλέον το 40,4% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, μετά τα γεγονότα στο Παρίσι και το 13,8% απάντησε ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να απαντήσει.

   Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι το 71,9% των Ρουμάνων απάντησε ότι δεν στηρίζει τη δημοσίευση σκίτσων που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ, αν υπήρχε πιθανότητα να προσβάλουν τη μουσουλμανική κοινότητα.

   Το 9,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι στηρίζει την άνευ όρων δημοσίευση γελοιογραφιών που απεικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ καθώς πρόκειται για το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και το 19% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ