Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Γκαρσόν, τον λογαριασμό!

Ακούσατε, ακούσατεεε! Ο πολυχρονεμένος υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης εξέδωσε προκλαμάτσια εναντίον της εφημερίδος μας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Καταθέτω μήνυση και αγωγή εναντίον της Εφημερίδας “Δημοκρατία” και του Εκδότη κ. Ιωάννη Φιλιππάκη. Φυσικά και τα γεγονότα που αναφέρει σήμερα ουδέποτε συνέβησαν.

Η εφημερίδα, εδώ και μήνες, επιδίδεται σε μια συστηματικότατη προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητάς μου, κατά πάγιο κανόνα στηριζόμενη σε ψευδή και κατασκευασμένα γεγονότα. Η προβολή στην πρώτη σελίδα καταδεικνύει το εύρος της προσπάθειας διαπόμπευσής μου».

Χμμ, τι στην ευχή γράφαμε στην πρώτη σελίδα και εθίχθη ο πολυτάλαντος πολιτικός; Ας ρίξουμε ένα βλέφαρον, διακριτικά, μη μας πάρει κανείς χαμπάρι και μας καρφώσει: «Ποιος πέρασε τον Μηταράκη (σε δεξίωση) για σερβιτόρο. Το εξυπηρετικό ύφος έβαλε σε περιπέτειες τον υφ. Ανάπτυξης». Κι εδώ ξεκινούν οι απορίες: Τι συνιστά «διαπόμπευση»; Η αναφορά στο επάγγελμα του γκαρσόν; Στην παρουσία σε δεξίωση; Στην έκφραση «εξυπηρετικό ύφος»; Ισως όλα αυτά να χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, αντί για τα δικαστήρια, η υπόθεση να καταλήξει στο θεατρικό σανίδι, στις επιθεωρήσεις που ανεβαίνουν τον χειμώνα.

Βόρειος Κορέα

Εκ των πραγμάτων κρίνεται ανεδαφικό να έχουν θιχτεί η τιμή και η υπόληψη του εκλεκτού υφυπουργού με την αναφορά της «δημοκρατίας» στο επάγγελμα του σερβιτόρου. Είναι μια καθ’ όλα αξιοπρεπής εργασία, στυλοβάτης του τουριστικού κλάδου στον οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη και εξόχως σημαντική στη σύσφιγξη των σχέσεων του ελληνικού λαού με τους πολίτες από άλλες χώρες που μας επισκέπτονται. Ισως να μην του άρεσε πολύ το «εξυπηρετικό ύφος», αλλά κι αυτό είναι χρήσιμο για κάποιον εκπρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας που προσπαθεί να προσελκύσει επενδύσεις (από αντιπροσωπία μεταχειρισμένων ελαστικών αυτοκινήτων μέχρι βιομηχανία χάρτου υγείας κ.λπ.). Πώς θα έπρεπε να δείχνει ένας υφυπουργός Ανάπτυξης; Σαν εκφωνητής δελτίου ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση της Βορείου Κορέας; Εξυπηρετικός πρέπει να φαίνεται. Εστω, αν δεν έχει την όψη εξυπηρετικού, πρέπει να μοιάζει του κ. Μηταράκη. Οι γραμμές του προσώπου του, το γαλήνιο άπλωμα του ηπίου χαμόγελού του, η υπερχειλίζουσα σπιρτάδα του βλέμματος, όλα τα μηταράκεια χαρακτηριστικά είναι εύγλωττα και λένε «επενδύσατε, φίλοι μας! Ουδείς ζημιώθηκε ανοίγοντας μπίζνες εν Ελλάδι. Το εγγυώμαι εγώ προσωπικώς. Θα χαρώ να σας εξυπηρετήσω».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ