Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

H Γερμανία θέλει Ελληνες γιατρούς με μισθούς-σοκ!

«Δεκτοί με χειροφίλημα» θα γίνουν στη Γερμανία οι Ελληνες γιατροί που επιθυμούν να εργαστούν ή να αποκτήσουν ειδικότητα, με μισθούς που ξεκινούν από 3.700 ευρώ μεικτά και φτάνουν έως τα 8.500 ευρώ. Ηδη στον ιατρικό σύλλογο του Βερολίνου είναι εγγεγραμμένοι 128 Ελληνες, από τους οποίους οι 23 εγκαταστάθηκαν εκεί τον Ιανουάριο του 2011, αφού δηλαδή είχε ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου Γκίντερ Γιόνιτς, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με τον αντίστοιχο της γερμανικής πρωτεύουσας: «Επειδή η χώρα μου αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη σε γιατρούς, όποιος Ελληνας συνάδελφος επιθυμεί να έρθει για να εργαστεί είναι καλοδεχούμενος και θα γίνει δεκτός με χειροφίλημα» συμπλήρωσε ο κ. Γιόνιτς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής σε πόλεις της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας, που χρειάζονται συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούν να εργαστούν. Γι’ αυτό και ο ΙΣΑ πήρε την πρωτοβουλία να έρθει σε επαφή με άλλους ευρωπαϊκούς ιατρικούς συλλόγους, για να μπορέσουν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να φύγουν από την Ελλάδα να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι ανάγκες υπάρχουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι ειδικευόμενοι στη Γερμανία αμείβονται με 3.700 ευρώ, 5.500 οι ειδικευμένοι και 8.500 οι διευθυντές. Η Ελλάδα, παρόλο που είναι η μητέρα της ιατρικής επιστήμης, για άλλη μια φορά διώχνει τα παιδιά της και γίνεται τροφοδότης επιστήμων σε όλη την Ευρώπη, λόγω της κρίσης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ