Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Η Αικ. Σαββαΐδου παίρνει τη θέση του Χ. Θεοχάρη

Μια κυρία με πολύ ωραίες απόψεις περί «αποκατάστασης της ισορροπίας ανάμεσα στους φορολογουμένους και στο Δημόσιο», περί «συμμόρφωσης του Δημοσίου στις συνταγματικές Αρχές της ισότητας, της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογουμένων», περί «σεβασμού της ιδιοκτησίας και ειδικότερα της ακίνητης περιουσίας» καλείται να εφαρμόσει μια ανελέητη, σκληρή, άδικη και ορισμένες φορές απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική.

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη αντίθεση στο πλούσιο βιογραφικό της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία προτείνεται από την αρμόδια επιτροπή προς το υπουργικό συμβούλιο για να αντικαταστήσει τον Χάρη Θεοχάρη στη δύσκολη θέση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Κανονικά, η κυρία Σαββαΐδου δεν θα έπρεπε να υποβάλει βιογραφικό για τη συγκεκριμένη θέση, λένε παράγοντες της αγοράς των φοροτεχνικών, αφού οι παραπάνω απόψεις της έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα θα κληθεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες δέχονται άγρια φορολογική επιδρομή που δεν στηρίζεται πουθενά, καταλύοντας κάθε συνταγματική πρόνοια. Αυτό το κείμενο δημοσιεύτηκε από την κυρία Σαββαΐδου το 2002, όταν έκανε αυστηρή κριτική στο υπουργείο Οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ και εξέφραζε τη διαφωνία της σχετικά με τη διαπόμπευση των φορολογουμένων των οποίων το όνομα συμπεριλαμβάνεται σε λίστες φοροδιαφυγής.

Η δεύτερη μεγάλη αντίθεση είναι ότι στο βιογραφικό της, αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, δεν περιλαμβάνεται το γεγονός ότι διετέλεσε νομική σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μπέζα την περίοδο 2007-2009, ενώ συμμετείχε σε επιτροπή επί φορολογικών θεμάτων του ίδιου υπουργείου, προσφάτως, επί Στουρνάρα.

Η κυρία Σαββαΐδου είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και senior manager στην ελεγκτική εταιρία PwC-Ελλάς. Διετέλεσε νομική σύμβουλος και ειδικός συνεργάτης σε διάφορους κυβερνητικούς φορείς. Είναι λέκτωρ στο ΑΠΘ. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995), έχει δίπλωμα Πανεπιστημιακών Γαλλικών Σπουδών (1994-1995), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου (1995-1996), μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου με έμφαση στο Δημοσιονομικό Δίκαιο (1996-1997) και διδακτορικό από το Université de Paris II, Assas, με τίτλο «Η αναγκαστική είσπραξη των φόρων στο γαλλικό και το ελληνικό δίκαιο» (1997-2003).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ