Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

«Η αλλαγή θα φανεί από την πρώτη στιγμή, έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο»!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη «μητέρα των μαχών», τις εκλογές, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του στη «δημοκρατία» και μιλά για όλους και για όλα.

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι δεν δίνει ούτε μία μέρα περίοδο χάριτος στην κυβέρνησή του. Και αυτό γιατί στόχος του είναι «η αλλαγή να φανεί από την πρώτη στιγμή».

Μιλά επίσης για το τέσσερα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει τις πρώτες έξι εβδομάδες. Τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στη διαπλοκή, λέγοντας «πώς γίνεται η Ν.Δ. να είναι κυβέρνηση και ο αρχηγός της να αποκλείεται από την πρωθυπουργία;»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τάσσεται υπέρ μια κυβέρνησης με εκλεγμένο πρωθυπουργό, που δεν θα αιχμαλωτίζεται σε διακομματικά παιχνίδια και τριβές με τις καρέκλες, μια κυβέρνηση που να μπορεί να τα αλλάξει όλα.

Οταν γίνεται αναφορά σε αυτούς που επιχειρούν να κόψουν τον δρόμο της Ν.Δ. από την εξουσία και το ποιοι είναι, ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι αναφέρεται ευθέως στους εμπόρους της οργής και της δραχμής, ενώ δεσμεύεται για «ρήξη έως εσχάτων με τη διαπλοκή» προσθέτοντας: «Οι εποχές των απευθείας αναθέσεων τελειώνουν οριστικά στις 6 Μαΐου». Τέλος, καλεί τους Ελληνες, όταν βρεθούν πάνω από την κάλπη, να αποφασίσουν με τη σκέψη στο αύριο.

ΕΡ.: Κύριε πρόεδρε, τι σημαίνει για εσάς ισχυρή κυβέρνηση;

ΑΠ.: Κυβέρνηση με εκλεγμένο πρωθυπουργό, που δεν θα λειτουργεί με σπασμένο τηλέφωνο και θα μπορεί να παίρνει δύσκολες αποφάσεις, που δεν θα αιχμαλωτίζεται σε διακομματικά παιχνίδια και τριβές για τις καρέκλες, αλλά θα αποφασίζει γρήγορα, απρόσκοπτα και με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, που θα μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους εταίρους μας και να εφαρμόσει μια νέα στρατηγική με προσανατολισμό την ανάπτυξη. Και, βέβαια, να μπορεί να τα αλλάξει όλα, όλα εκείνα που καθηλώνουν τον τόπο και πικραίνουν τους πολίτες.

ΕΡ.: Σε ποια περίπτωση θα στήνατε πάλι τις κάλπες;

ΑΠ.: Δεν είναι επιλογή μου κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο επιδιώκω. Για το αντίθετο παλεύουμε. Εάν, ωστόσο, το αποτέλεσμα οδηγεί σε ακυβερνησία, αστάθεια, αβεβαιότητα, το ίδιο το αποτέλεσμα θα καταστήσει αναπόφευκτες τις επόμενες κάλπες. Είναι αυτονόητο.

ΕΡ.: Σε ποια περίπτωση, όταν θα είστε πρώτο κόμμα, θα δεχόσασταν άλλον για πρωθυπουργό;

ΑΠ.: Πώς γίνεται να είναι η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση και ο αρχηγός της να αποκλείεται από την πρωθυπουργία; Ποιος μπορεί να πει κάτι τέτοιο; Η δημοκρατία όχι! Μήπως θα το ήθελε η διαπλοκή; Και θα κάνουμε εμείς τη χάρη στη διαπλοκή; Ε, όχι βέβαια.

ΕΡ.: Θα επιλέγατε τεχνοκράτες ή μη υπουργούς που δεν θα ανήκαν στον χώρο σας;

ΑΠ.: Εχω πει ότι η κυβέρνηση θα συγκροτείται από βουλευτές, αλλά και από μη βουλευτές. Από ανθρώπους, δηλαδή, γνώστες του αντικειμένου που θα κληθούν να διαχειριστούν, καταξιωμένους στους χώρους της εργασίας τους, αναγνωρισμένους από την κοινωνία. Πρόσωπα αξιοσύνης, εντιμότητας και ήθους. Αυτό είναι το καθοριστικό κριτήριο.

ΕΡ.: Με ποιο ποσοστό θα είστε ικανοποιημένος το βράδυ της Κυριακής;

ΑΠ.: Ζητώ ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε χωρίς χρονοτριβή το πρόγραμμά μας, αλλά και να διαπραγματευτούμε από θέση ισχύος με τους δανειστές μας.

ΕΡ.: Ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν να κόψουν τον δρόμο της Ν.Δ. προς την εξουσία;

ΑΠ.: Αναφέρομαι ευθέως στους εμπόρους της οργής και της δραχμής. Σε εκείνους που τζογάρουν στον πόνο του Ελληνα…

ΕΡ.: Αναφέρεστε και στον κ. Πάνο Καμμένο;

ΑΠ.: Ασφαλώς. Είναι ανεκδιήγητα αυτά που λέει. Και θα ήταν καταστροφικά, εάν αποτελούσαν ποτέ μέρος μιας κάποιας κυβερνητικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση λειτουργεί σαν νεροκουβαλητής του ΠΑΣΟΚ…

ΕΡ.: Αποκλείετε, δηλαδή, τη συνεργασία μαζί του;

ΑΠ: Ο κ. Καμμένος έχει κάνει τις επιλογές του. Συνεργάζεται με το ΑΡΜΑ του κ. Δημαρά, λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και ορκίζεται ότι ούτε νεκρός θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία.

ΕΡ.: Οι βουλευτές, όμως, που του έδωσαν κοινοβουλευτική υπόσταση είναι όλοι σπλάχνα της παράταξής σας…

ΑΠ.: Η χώρα, μετά το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο κ. Παπανδρέου και προπαγανδίζει ο κ. Βενιζέλος, είχε φτάσει στην άκρη του γκρεμού. Είχαμε αποφασίσει τότε να στηρίξουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και όλοι μαζί δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου για να τις εφαρμόσει. Κι όμως! Οταν οι αποφάσεις εκείνες ήρθαν για ψήφιση στη Βουλή, οι συνάδελφοι πέρασαν στο ακριβώς αντίθετο.

ΕΡ.: Και για τη Χρυσή Αυγή;

ΑΠ.: Θα ήταν ντροπή αν έμπαιναν στη Βουλή ναζιστικά σύμβολα και εκφραστές του ναζισμού. Θα ήταν πληγή στη δημοκρατία, στον πολιτισμό, στην προς τα έξω εικόνα της πατρίδας μας. Οσοι φορούν ή υψώνουν ναζιστικά σύμβολα, όσοι θαυμάζουν τους ναζί δεν έχουν καμία, μα καμία θέση ανάμεσά μας. Το λέω στα ίσα. Είναι εχθροί της πατρίδας μας. Τα «είδωλά» τους έκαψαν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Και κάτι ακόμη: Στην Κατοχή οι κουκουλοφόροι και οι συνεργάτες των ναζί ήταν το ίδιο πράγμα. Και τώρα οι κουκουλοφόροι και οι φιλοναζί πάλι το ίδιο πράγμα είναι! Θέλετε και απόδειξη; Το γεγονός ότι κρύβουν, και τώρα, τα πρόσωπά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές, αλλά κρύβουν τους υποψηφίους τους!

ΕΡ.: Με τη διαπλοκή τι σκοπεύετε να κάνετε;

ΑΠ.: Ρήξη έως εσχάτων. Οι εποχές των απευθείας αναθέσεων τελειώνουν οριστικά στις 6 Μαΐου.

ΕΡ.: Πόση περίοδο χάριτος δίνετε στην κυβέρνησή σας;

ΑΠ.: Καμία! Δουλειά από την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο. Εχουμε έτοιμο σχέδιο, έχουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ξεκινούμε αμέσως. Βεβαίως χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα. Αλλά η αλλαγή θα φανεί από την πρώτη στιγμή. Από τη συγκρότηση του κυβερνητικού σχήματος.

ΕΡ.: Πώς πιστεύετε ότι θα ενώσετε όλους τους Ελληνες, όταν η προεκλογική εκστρατεία έχει ανεβάσει τους τόνους τόσο πολύ;

ΑΠ.: Δεν ταύτισα ποτέ και δεν ταυτίζω τον κόσμο με τις κατά καιρούς ηγεσίες των κομμάτων και, προπάντων, με τις λαθεμένες ή τις ένοχες αποφάσεις τους. Σέβομαι όλους τους πολίτες, όποια κι αν είναι η ιδεολογική τους προέλευση. Και βέβαια θέλουμε όλους τους πολίτες δίπλα μας στη σύγκρουση με τα προβλήματα. Διότι τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. Τέλος οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί!

ΕΡ.: Η εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο θα βοηθούσε την επόμενη μέρα στο κλίμα ενότητας που είναι απαραίτητο;

ΑΠ.: Η Εξεταστική Επιτροπή είναι αξίωση του λαού. Θέλει ο κόσμος να ξέρει τι ακριβώς έγινε και πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο. Απαιτεί να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Σας θυμίζω ότι ακόμη και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μιλήσει για εγκλήματα των κυβερνήσεών τους. Η κυρία Β. Παπανδρέου, για παράδειγμα. Αλλά και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Είπε δημόσια ότι με αυτά που έκαναν οδήγησαν τον τόπο στην καταστροφή και πως τέτοιο κακό δεν πρέπει να ξαναγίνει. Λοιπόν! Οταν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ ομολογούν εγκλήματα, όταν οι ίδιοι λένε πως έφεραν την καταστροφή, ποιος μπορεί να σιωπήσει; Και ποιος να αγνοήσει την αξίωση του κόσμου που υποφέρει εξαιτίας τους και δικαιούται να μάθει την αλήθεια;

ΕΡ.: Κλείνοντας, κύριε πρόεδρε, τι θα λέγατε στους πολίτες λίγο προτού ανοίξουν οι κάλπες;

ΑΠ.: Να αποφασίσουν με τη σκέψη στο αύριο. Και να είναι σίγουροι ότι, με τη βοήθεια του Θεού και με πίστη στις δυνάμεις του έθνους μας, η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Πιο πολλά μέσα για την Αστυνομία και κατάργηση του νόμου Ραγκούση

ΕΡ.: Τι σημαίνει για σας το «νόμος και τάξη», όπως χαρακτήρισαν το πρόγραμμά σας;

ΑΠ.: Πολύ απλά να κάνουμε ό,τι κάνουν όλες οι άλλες δημοκρατικές χώρες. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Να αλλάξουμε τους νόμους και τους δικονομικούς κανόνες, που είναι πολύ αδύναμοι στην Ελλάδα. Να αλλάξουμε τις μορφές αστυνόμευσης, για να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους. Να τους δώσουμε εκείνα τα μέσα που θα τους επιτρέπουν να είναι πιο αποτελεσματικοί. Μιλούμε για πράγματα δοκιμασμένα, που γίνονται παντού αλλού κι έχουν αποτελέσματα. Απλά χρειάζεται πολιτική βούληση. Και η κυβέρνησή μας θα έχει την πολιτική βούληση να τα εφαρμόσει. Αναφέρομαι, βέβαια, και στη λαθρομετανάστευση. Μια μάστιγα που πήρε τεράστιες διαστάσεις, αλλά μπορούμε να κάνουμε πολλά. Να καταργήσουμε, πρώτα απ’ όλα, τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Να ενισχύσουμε την προστασία των συνόρων μας. Να προχωρήσουμε στη δημιουργία χώρων όπου θα κρατούνται οι λαθρομετανάστες μέχρι να απελαθούν. Να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες του ασύλου και των απελάσεων. Αλλά και να αναλάβουμε κοινή διπλωματική πρωτοβουλία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους. Ηδη, άλλωστε, ξεκίνησα συνεννοήσεις γι’ αυτό με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει τα δέκα χρόνια της κυκλοφορίας της!

Η εφημερίδα που άλλαξε τα δεδομένα του Τύπου στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στην εποχή της κυριαρχίας των ηλεκτρονικών μέσων, υπάρχει πάντα χώρος...

Νέα μεγάλη αποκάλυψη! Οι δύο συμβάσεις που έφεραν το χάος

Πώς προέκυψαν η διπλή καταγραφή από ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ, και τελικά το χάος με την πραγματική εικόνα της πανδημίαςΜε το πέταγμα της μπάλας στην...

Άρθρο του Ι. Ν. Φιλιππάκη: Αγώνας με αρχές και αξίες

Δέκα χρόνια (σήμερα) από την έκδοση της «δημοκρατίας», η οποία τιμά από την πρώτη ημέρα το συμβόλαιο που σύναψε με τους αναγνώστες τηςTου Ιωάννη...

Μικρό καλάθι Μητσοτάκη για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Επικοινωνία πριν από τη σύνοδο κορυφής με Μακρόν και τηλεδιάσκεψη με Μισέλ. Ρίχνει τον πήχη των προσδοκιών ο Άγγελος ΣυρίγοςΤηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο...

Από σήμερα τα 400€ σε μακροχρόνια ανέργους

Αρχίζει από σήμερα σταδιακά η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ. Συνολικά το επίδομα θα το λάβουν...