Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Η ανάγκη εσόδων φέρνει παράταση!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου προσανατολίζεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ. Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία εκτιμάται ότι πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα έχουν καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους στην εφορία.

Μέχρι σήμερα, τα συνολικά έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας έχουν φτάσει τα 900.000.000 ευρώ και το στοίχημα για την είσπραξη των υπόλοιπων 300.000.000 ευρώ, που έχουν προϋπολογιστεί, θα παιχτεί εντός της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα στις εφορίες επικρατεί το αδιαχώρητο από πολίτες που σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των Ι.Χ. τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στις εφορίες όλης της χώρας περισσότερες από 76.000 πινακίδες, περίπου όσες είχαν κατατεθεί και το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η κατάθεση των πινακίδων γίνεται στις αρμόδιες ΔΟΥ, όπου θα πρέπει να προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι τα παρακάτω δικαιολογητικά:

-Την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

-Τις πινακίδες που θα πρέπει να έχουν αφαιρεθεί από το Ι.Χ.

-Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ. και στην εφορία, μαζί με ένα αντίγραφο του εκκαθαριστικού, στο οποίο επίσης φαίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

-Ενα αντίγραφο του εντύπου Ε9 που να αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιόκτητη ή μισθωμένη θέση στάθμευσης, στην οποία και θα παραμείνει το όχημα.

-Το αποδεικτικό ότι έχουν πληρωθεί τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας του 2011.

-Οι πινακίδες παραμένουν στην εφορία για χρονικό διάστημα 12 μηνών και κατόπιν καταστρέφονται.

Αν θελήσετε να κινήσετε ξανά το Ι.Χ. μέσα στο 2013, θα απευθυνθείτε στην εφορία για ανάκληση της αδρανοποίησης. Θα πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση με τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Επώνυμο ή επωνυμία

2. Ονομα κατόχου

3. Ονομα πατέρα

4. Επάγγελμα

5. ΑΦΜ

6. Διεύθυνση κατοικίας

7. Αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου

8. Είδος και χρήση (Ι.Χ., επαγγελματικό κ.λπ.)

9. Τόπος ακινησίας

10. Περιφέρεια αστυνομικού τμήματος

11. Ημερομηνία έναρξης ακινησίας

12. Λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πάρετε πίσω τις πινακίδες, αφού πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Αν περάσει το χρονικό όριο του ενός έτους, θα πρέπει να κινήσετε τη διαδικασία έκδοσης νέων πινακίδων.

Στέλιος Κράλογλου

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα μεγάλη αποκάλυψη! Οι δύο συμβάσεις που έφεραν το χάος

Πώς προέκυψαν η διπλή καταγραφή από ΗΔΙΚΑ και ΕΟΔΥ, και τελικά το χάος με την πραγματική εικόνα της πανδημίαςΜε το πέταγμα της μπάλας στην...

Άρθρο του Ι. Ν. Φιλιππάκη: Αγώνας με αρχές και αξίες

Δέκα χρόνια (σήμερα) από την έκδοση της «δημοκρατίας», η οποία τιμά από την πρώτη ημέρα το συμβόλαιο που σύναψε με τους αναγνώστες τηςTου Ιωάννη...

Μικρό καλάθι Μητσοτάκη για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Επικοινωνία πριν από τη σύνοδο κορυφής με Μακρόν και τηλεδιάσκεψη με Μισέλ. Ρίχνει τον πήχη των προσδοκιών ο Άγγελος ΣυρίγοςΤηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο...

Από σήμερα τα 400€ σε μακροχρόνια ανέργους

Αρχίζει από σήμερα σταδιακά η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ. Συνολικά το επίδομα θα το λάβουν...

Προς νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη που έφερε η πανδημία

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το 2021. Παράταση και για τις τρέχουσες ρυθμίσεις, αρκεί να έχει πληρωθεί η δόση ΝοεμβρίουΓράφουν και σβήνουν στο υπουργείο...