Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Η Αννα έλεγε ψέματα για το θέμα των βιβλίων

Ηχηρό «χαστούκι» στην τέως υπουργό Παιδείας και νυν υπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου δίνει το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αθώωσε τον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκο Αγγελάρα, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε καμία καθυστέρηση από πλευράς του στο θέμα του διαγωνισμού για την προμήθεια χαρτιού για τα σχολικά βιβλία.

Ετσι η κυρία Διαμαντοπούλου, η οποία είχε επιχείρησε να ρίξει το βάρος της καθυστέρησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, βρίσκεται για μία ακόμα φορά έκθετη στα μάτια γονιών και μαθητών, οι οποίοι, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, αντί για βιβλία έλαβαν… φωτοτυπίες. Επισημαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή, από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του αρμόδιου αντιπροέδρου Ν. Αγγελάρα, είχε υποστηριχθεί ότι η τότε υπουργός Παιδείας γνώριζε ότι το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο είχε εντοπίσει νομικές πλημμέλειες στους διαγωνισμούς για την προμήθεια χαρτιού! Ωστόσο, η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρούσε να αποποιηθεί τις ευθύνες της για το φιάσκο με τα βιβλία που δεν έφτασαν στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε δραματικά να ενημερώσει το υπουργείο ότι κρίθηκε άκυρος ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού. Με την τωρινή αθωωτική απόφαση για τον κ. Αγγελάρα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο «αδειάζει» την κυρία Διαμαντοπούλου, καθώς αποδεικνύεται ότι όσα υποστήριζε τον Σεπτέμβριο του 2011 δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Για την ιστορία, την πειθαρχική αγωγή σε βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος ζητούσε να ελεγχθεί για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του και απρεπή συμπεριφορά εντός της υπηρεσίας.

Ειδικότερα, εγκαλούνταν τόσο για τον διαγωνισμό για την προμήθεια χαρτιού για τα σχολικά βιβλία όσο και για τη σύμβαση για την προμήθεια φυσικού αερίου, καθώς και για δύο επιστολές που είχε στείλει στην κυρία Διαμαντοπούλου και στον τότε υπουργό Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη.

Με την απόφασή του το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο (πρόεδρος Κωνσταντίνος Μενουδάκος, εισηγητής Ηρακλής Τσακόπουλος) έκρινε ότι ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου δεν υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα. Ειδικότερα, ομόφωνα αποφάνθηκε ότι δεν καθυστέρησε την έκδοση των αποφάσεων που αφορούσαν τον έλεγχο του διαγωνισμού για τα σχολικά βιβλία και της επίμαχης σύμβασης για τον υποθαλάσσιο αγωγό αερίου.

Παράλληλα, ως προς το θέμα των επιστολών προς την κυρία Διαμαντοπούλου και τον κ. Μπεγλίτη, έκρινε κατά πλειοψηφία (4-3) ότι οι επιστολές δεν είχαν μεν το προσήκον ύφος, αλλά, συνεκτιμώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εστάλησαν και την προσωπικότητα του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ