21|09|2020

Η Αθήνα πρέπει να γίνει πρωτεύουσα αξιοπρέπειας, όπως ακριβώς της αξίζει

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Την αντιμετώπιση της ελλιπούς ασφάλειας και τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Αστυνομίας θέτει ως βασικές προτεραιότητές του, με τις οποίες θα ασχοληθεί αμέσως, αν εκλεγεί, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος. Σε συνέντευξή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» επισημαίνει ότι δεν έρχεται ως τιμωρός, αλλά για να εφαρμόσει τους νόμους του ελληνικού κράτους. Με το πρόγραμμα του συνδυασμού του δεσμεύεται να μετατρέψει την Αθήνα σε «παγκόσμια πρωτεύουσα πολιτισμού και αξιοπρέπειας, όπως της αξίζει». Παράλληλα, απευθύνει δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Καμίνη, τον οποίο, όπως λέει, «δεν ενδιαφέρει η πόλη του αλλά η εξυπηρέτηση φίλων».

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανοίξει η συζήτηση για το τζαμί στην Αθήνα. Ποια είναι η θέση σας;
Πρόκειται για μια συζήτηση που άνοιξε για επικοινωνιακούς λόγους. Ξαφνικά ο κύριος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ως βουλευτής ψήφισε υπέρ της δημιουργίας τεμένους στην Αθήνα, εμφανίζεται αντίθετος στην ιδέα. Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Καμίνης απέκτησε μία «υπερευαισθησία» για τα δικαιώματα των αλλοδαπών, ενώ έχει ξεχάσει εντελώς τα δικαιώματα των Αθηναίων. Σας λέω ξεκάθαρα, το θέμα του μουσουλμανικού τεμένους δεν με ενδιαφέρει, δεν μπαίνω στη διαδικασία να το συζητήσω και να παίξω επικοινωνιακά παιχνίδια ψευτοευαισθησίας. Βασική προτεραιότητά μου είναι το δικαίωμα του κατοίκου της Αθήνας να κυκλοφορεί χωρίς φόβο, χωρίς να κλείνεται στο σπίτι του μόλις νυχτώσει ή να περνάει μέσα από τις γειτονιές που έχουν μετατραπεί σε στέκια σωματεμπορίας, διακίνησης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου.

Θα μπορούσε κάποιος να σας κατηγορήσει για ακραίες θέσεις.
Στην Αθήνα δεν ερχόμαστε ως τιμωροί, έχουμε την υποχρέωση να εφαρμόσουμε τους νόμους του ελληνικού κράτους. Αλλωστε, αυτό προβλέπει η δημοκρατία μας, την εφαρμογή των νόμων, για τους οποίους τόσο ο κ. Καμίνης όσο και προκάτοχοί του αδιαφόρησαν. Δυστυχώς, χάσαμε το μέτρο και κολλάμε πολύ εύκολα ταμπέλες. Είναι ακραίος αυτός που πιστεύει ότι δεν μπορεί ο επαγγελματίας της Αθήνας να βάζει λουκέτο, γιατί οι λαθρέμποροι που είναι μέλη κυκλωμάτων στήνουν πάγκους και πουλάνε το αφορολόγητο και παράνομο εμπόρευμά τους έξω από το μαγαζί του; Είναι ακραίος αυτός που πιστεύει ότι το παιδί θα έπρεπε να πηγαίνει στο σχολείο του ή στις δραστηριότητές του χωρίς να βλέπει στον δρόμο εμπόρους ναρκωτικών και ιερόδουλες; Είναι ακραίος όποιος υποστηρίζει ότι οι λαθρέμποροι πρέπει να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη; Είναι ακραίος αυτός που πιστεύει ότι δεν μπορεί να συζητάμε για το τζαμί, όταν υφίστανται εικόνες σαν κι αυτή των χιλιάδων πεινασμένων ανθρώπων να περιμένουν για μερικά λαχανικά; Αν ναι, τότε είμαι ακραίος.

Το σχόλιό σας για τις δημοσκοπήσεις που αφορούν τον Δήμο Αθηναίων.
Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει κάποιον ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά αυτές τις δημοσκοπήσεις που γίνονται. Υπάρχουν μερικά παραδείγματα για την εγκυρότητά τους, σας θυμίζω τα μονοψήφια ποσοστά που έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές και τελικά είδατε το αποτέλεσμα. Θυμίζω, επίσης, ότι δημοσιογράφος κατήγγειλε δημόσια ότι ο κ. Καμίνης έχει ως σύμβουλο ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρίας και δεν είχε το σθένος να απαντήσει. Πρόκειται για την ίδια εταιρία στην οποία ο ανύπαρκτος δήμαρχος έχει δώσει έως σήμερα 20.000 ευρώ για να αξιολογήσει, λέει, υπηρεσίες. Αυτή η εταιρία έδωσε στον κ. Καμίνη, πριν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, 25,8%. Ξέρετε ποια είναι η καλύτερη δημοσκόπηση; Αυτή που έκανα την περασμένη Δευτέρα στους Αμπελοκήπους. Οι κάτοικοι κάλεσαν όλους τους υποψηφίους να απαντήσουν στα ερωτήματά τους. Ούτε ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε ούτε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ούτε ο κ. Σακελλαρίδης. Δεν εμφανίζονται πουθενά, παρά μόνο θέτοντας ως όρο στα κανάλια ότι θα είναι μόνοι τους. Πότε εμφανίστηκαν για να αντιμετωπίσουν τα επιχειρήματα άλλων υποψηφίων; Ποτέ, φοβούνται.

Ασκείτε κριτική στον κ. Καμίνη, ωστόσο πολλοί λένε ότι έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του δήμου.
Αυτό μου θυμίζει το πρωτογενές πλεόνασμα, βουλευτές-μαριονέτες μιλάνε για επιτυχία της κυβέρνησης και δεν ντρέπονται όταν βλέπουν εικόνες σαν κι αυτή του Κολωνού με πεινασμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους. Ο Καμίνης έφτασε στο σημείο να κόψει το γάλα από τους ανθρώπους που δουλεύουν στην καθαριότητα, απολύει, κλείνει υπηρεσίες και όλα αυτά την ώρα που πληρώνει δημοσκοπικές εταιρίες για έρευνες. Ο Δήμος της Αθήνας έχει τεράστιες δυνατότητες να δημιουργήσει πραγματικές πηγές εσόδων. Σήμερα οι επαγγελματίες χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ και ο δήμος, αντί να τους διευκολύνει και να κάνει δόσεις, προτιμά να μην εισπράττει και να τους οδηγεί σε λουκέτα. Εκμεταλλεύτηκε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του δήμου για να έχει έσοδα και να δώσει στον κόσμο δουλειά; Προώθησε τον τουρισμό στην Αθήνα παγκοσμίως; Οχι, δεν το έκανε, γιατί δεν τον ενδιαφέρει η πόλη του αλλά η εξυπηρέτηση φίλων… Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, εγώ ζω και δουλεύω στην Αθήνα για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, τη γνωρίζω την πόλη μου και την πονάω, γι’ αυτό την αντιμετωπίζω όπως το σπίτι μου. Θέλω να είναι ασφαλής, καθαρή, ευχάριστη για όλους τους κατοίκους της και όλους τους περαστικούς, θέλουμε να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας ξεκινά από την Αθήνα. Με το πρόγραμμά μας η Αθήνα θα γίνει παγκόσμια πρωτεύουσα πολιτισμού και αξιοπρέπειας, όπως της αξίζει.
 

«Προτεραιότητά μας είναι η Δημοτική Αστυνομία»

Ποιο είναι το πρόβλημα με το οποίο θα ασχοληθείτε αμέσως, αν εκλεγείτε;
Η ασφάλεια και η έλλειψη της Δημοτικής Αστυνομίας. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ψήφισε την κατάργησή της, το κόμμα που στηρίζει τον κ. Καμίνη προώθησε την κατάργησή της και ο «δήμαρχος» δεν έβγαλε άχνα, δεν αντέδρασε. Στο πρόγραμμα που παρουσιάζουμε αυτήν την Τρίτη έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Αστυνομίας, μίας Αστυνομίας από εκπαιδευμένους ανθρώπους που δεν θα περιφέρoνται απλώς για να κόβουν κλήσεις, αλλά για να παρεμβαίνουν στην εγκληματικότητα, να μην επιτρέπουν τη διακίνηση ναρκωτικών, να πραγματοποιούν ελέγχους και να προλαμβάνουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέο θερμό επεισόδιο με Ντόρα Μπακογιάννη! Η ενδοοικογενειακή κόντρα συνεχίζεται…

Μετά τα καρφιά για τις μάσκες, ανοιχτή διαφοροποίηση από την Μπακογιάννη και για το αθλητικό νομοσχέδιο Από τον Ανδρέα Καψαμπέλη Παραμένουν τεντωμένα τα νεύρα στο εσωτερικό...

Πόνεσε τους Τούρκους η «Δημοκρατία» – Χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης για την πληρωμένη απάντηση

Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον πρέσβη μας για εξηγήσεις Ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό και να εκφράσει το πατριωτικό αίσθημα του λαού. Από την...

Έτοιμοι για εθνικές παραχωρήσεις!

Ανησυχία από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη ότι η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί προς συζήτηση το εύρος της επήρειας των νησιών μας Ζωηρή ανησυχία προκαλούν οι χθεσινές...

Κυριάκος Βελόπουλος: Δεν ντρέπεστε για τη δήλωση του Ζάεφ;

Επιτέθηκε κατά μέτωπο στην κυβέρνηση για τη στροφή 180 μοιρών, επικαλούμενος το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» Στη Βουλή έφτασε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας»...