Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Η Αυστραλία υποδέχθηκε τον νέο της Αρχιεπίσκοπο Μακάριο!

Οι προτεραιότητες μέχρι την ενθρόνιση της 29ης ΙουνίουΘερμή υποδοχή επιφύλαξαν ο κλήρος και ο λαός της Αυστραλίας στον νέο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, που έφτασε χθες στο Σίδνεϊ. Από σήμερα ο κ. Μακάριος θα αρχίσει σειρά επαφών και συναντήσεων τόσο με τους βοηθούς επισκόπους, τους κληρικούς, τα λαϊκά στελέχη της Αρχιεπισκοπής όσο και με το ποίμνιό του. 

Σκοπός του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας είναι έως τις 29 Ιουνίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η ενθρόνισή του, να έχει ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και για την κατάσταση σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο της κεντρικής διοίκησης, της Θεολογικής Σχολής, των κατά τόπους ενοριών, των μοναστηριών και των ευαγών ιδρυμάτων. Μετά την ενθρόνιση και ανάλογα με την εικόνα που θα σχηματίσει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συντάξει ενημερωτικό πόρισμα για την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, μία από τις τέσσερις Αρχιεπισκοπές του Οικουμενικού Πατριαρχείου που βρίσκονται έξω από τα όρια της Κωνσταντινούπολης, είναι μια νευραλγική και δυναμικά αναπτυσσόμενη Αρχιεπισκοπή.

Το πολυπληθέστατο και ιδιαίτερα ευσεβές ποίμνιό της, που κρατά ως κόρην οφθαλμού τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα της Ορθοδοξίας, ανέρχεται περίπου στους 1.000.000 πιστούς, που δεν ανήκουν μόνο στο γένος των Ελλήνων, αποδεικνύοντας έμπρακτα την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και του χριστιανισμού. Πολλές εκατοντάδες ναοί, μοναστήρια σε κάθε γωνιά της αχανούς χώρας και εκατοντάδες ιερείς συμπληρώνουν το παζλ.

Η χώρα έχει έκταση μεγαλύτερη από την Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, το οργανόγραμμά της έως τώρα προέβλεπε μόνο τον Αρχιεπίσκοπο και τέσσερις βοηθούς επισκόπους. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποκάλυψε δημόσια τον περασμένο Μάρτιο ότι μελετά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της διάσπασης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σε μικρότερες επαρχίες. Ωστόσο, η όποια απόφαση θα κριθεί από την εισήγηση του κ. Μακαρίου.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, πάντως, έχει κλείσει ήδη ένα ισχυρό μέτωπο με τη μετάνοια και την επαναφορά του πρώην επισκόπου Χριστιανουπόλεως Παύλου, ο οποίος το 1994 αποσχίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ίδρυσε δική του εκκλησιαστική κοινότητα, την οποία ονόμασε «Αυτοκέφαλη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής και Αυστραλίας», με έδρα την Αδελαΐδα.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ