Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Η χειρότερη δουλειά του κόσμου είναι ρεπόρτερ σε εφημερίδα!

Ηρθε τελευταία στη λίστα αμερικανικής ιστοσελίδας λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας που έχει και του μεγάλου άγχους

Μπορεί η χειρότερη εργασία στον κόσμο να είναι… πνευματική; Σύμφωνα με κατάλογο που περιλαμβάνει 200 διαφορετικά επαγγέλματα και φιλοξενείται στην αμερικανική ιστοσελίδα Careercast.com, η χειρότερη εργασία δεν βρίσκεται στη βαριά βιομηχανία. Δεν είναι κάποια χειρωνακτική εργασία ούτε κάποιο επάγγελμα που εκτελείται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Η χειρότερη δουλειά είναι… ρεπόρτερ εφημερίδας. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Η συγκεκριμένη απασχόληση κατρακύλησε στην τελευταία θέση του καταλόγου με τις χειρότερες δουλειές του κόσμου κατά τους πρώτους μήνες του 2015. Και υπάρχει εξήγηση…

Παρότι η κοινή αντίληψη είναι ότι η δουλειά αυτή έχει δημοσιότητα και συναρπάζει, φαίνεται ότι το επάγγελμα ρεπόρτερ εφημερίδας έχασε την αίγλη του παρελθόντος.
Η λίστα διαμορφώνεται με βάση τις προτιμήσεις επισκεπτών. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος ειδικεύεται στην εύρεση εργασίας υψηλών προδιαγραφών και το αποτέλεσμα στη λίστα προτιμήσεων ή ενδιαφέροντος εκ μέρους αυτών που ψάχνουν μία αξιοπρεπή δουλειά διαμορφώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον κατάλογο δημοφιλίας των επαγγελμάτων.

Η εξήγηση, λοιπόν, είναι, σύμφωνα με την έρευνα, ότι το επάγγελμα είναι σκληρό, δεν πληρώνεται όσο πρέπει και έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ακόμη, συγκεντρώνει πολύ στρες και πίεση σε όσους το ασκούν, ενώ οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης εμφανίζουν πολύ χαμηλά ποσοστά, και πάντως ακόμα χαμηλότερα από ό,τι παλαιότερα (-13,33% σε σχέση με το 2014).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το μόνο θετικό του επαγγέλματος είναι ότι οι ρεπόρτερ εφημερίδων μπορούν να μεταπηδήσουν εύκολα σε άλλον συγγενή κλάδο. Επειδή είναι εκπαιδευμένοι να αντιδρούν γρήγορα, σε δύσκολες καταστάσεις να είναι καχύποπτοι και να ερευνούν σε βάθος, μπορούν εύκολα να περάσουν σε τομείς όπως διαφήμιση, μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις ή ακόμη και στη βιομηχανία των social media, που διαρκώς αναπτύσσεται.
Πρώτο επάγγελμα στη λίστα είναι οι… αναλογιστές (δηλαδή οι στατιστικολόγοι – αναλυτές).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ