Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Η εισαγγελέας Αννα Ζαΐρη στη μάχη κατά του μαύρου χρήματος

Νέα ώθηση στην ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δίνεται με την επιλογή της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αννας Ζαΐρη, μιας διακεκριμένης εισαγγελέως με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στη θέση της επικεφαλής της. Η τοποθέτηση έγινε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου και η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη πήρε έξι ψήφους.

Η διετής θητεία της κυρίας Ζαΐρη ξεκινά τον Ιούνιο, ενώ αντικαθιστά τον Γιώργο Παντελή, επίσης αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το κλίμα για τον οποίο στον δικαστικό χώρο είχε βαρύνει τον τελευταίο καιρό. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο συνεδρίασε με πρόεδρο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Πέντε από τους ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο, τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Αρχή του Γεωργίου Παντελή και έξι υπέρ της επιλογής της κυρίας Ζαΐρη.

Η κυρία Ζαΐρη γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μάιο του 2015, με απόφαση του 15μελούς ΑΔΣ, προήχθη στον βαθμό της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Κατά την εισαγγελική σταδιοδρομία της χειρίστηκε αρκετά μεγάλες υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους διενήργησε έρευνα, κατόπιν εντολής της κυρίας Δημητρίου, για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens. Ακόμη, η κυρία Ζαΐρη τοποθετήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύνταξη νομοσχεδίου που αφορά τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ