Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Η έκλειψη του πράσινου ήλιου

Να κι ένα καλό που έχει ο χρόνος – εκτός του περάσματός του, όταν βλέπεις βαρετή ταινία. Κατέστησε ανάμνηση ακόμα και την πασοκάρα!

Στην κανονική ζωή είναι επικίνδυνο να κοιτάς τον ηλιακό δίσκο, όταν καλύπτεται από το φεγγάρι. Η ακτινοβολία μπορεί να τυφλώσει! Στη Γραικία των αλλεπάλληλων Παπανδρέου τύφλωνε ο πράσινος ήλιος, όταν ήταν ολόγιομος με αφιονισμένους πασοκτζήδες που έκαναν μακροβούτια στην εξουσία, στο δημόσιο χρήμα και στον ωκεανό της ντόλτσε βίτα.

Στην έκλειψή του ο σοσιαλιστικός δίσκος καλύφθηκε από τον πολιτικό δορυφόρο του ΓΑΠ, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, και έχασε δυο ακτίνες. Αν προσέξετε, το παλιό λογότυπο έχει ήλιο με εννέα ακτίνες και τώρα, ένα Μνημόνιο και μια καταστροφή αργότερα, έχουν απομείνει επτά ακτίνες. Ισως να συμβολίζουν τους επτά οπαδούς που έχουν απομείνει να πιστεύουν στον Βαγγέλη – κανείς δεν ξέρει να μας πει. Πάντως, η επικινδυνότητα αυτού του κοσμικού αστροπελεκιού (που έφαγε κατακούτελα η Ελλάς το 1981 και από τότε δεν το έχει ξεπεράσει) είναι αγέραστη. Είτε έχει 45% είτε 4% τη ζημιά την κάνει. Στα ντουζένια του είναι ικανό για κασκαρίκες απίθανης κλίμακας: Μπορεί να σου φερμάρει ένα ευρώ με Greek Statistics (Ελληνικά Στατιστικά), μια Goldman Sachs, ένα 2004 και ένα Μνημόνιο.

Λαίλαψ

Οταν χλομιάζει και χάνει ψήφους, πάλι να το φοβάσαι. Μπορεί να σου διαλύσει τα Ταμεία και τη ζωή των μικροομολογιούχων με ένα PSI. Ακόμα και τώρα, που είναι μικρούλικο, σαν το μποζόνιο Χιγκς, το οποίο ψαχουλεύουν στο CERN, αποτελεί υπολογίσιμο αντίπαλο. Είναι σε θέση να σου πουλήσει τόση ηθικολογία, ώστε να σου σπάσει τα νεύρα έως τις επόμενες εκλογές, που θα αφανιστεί. Επίσης είναι σχεδόν θανατηφόρο για την τσέπη, την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό και τη νοημοσύνη σου, αν παρακολουθείς τα χαΐρια του μέσω της τιβί. Τόση αβρότητα και τόση σπάτουλα σε κάτι αυταπόδεικτα απαίσιο γίνεται; Στην τηλεόραση γίνεται. Γι’ αυτό καλό είναι να κάνεις ακόμα λίγη υπομονή ώσπου οι άμμοι του χρόνου να καταπιούν αυτή τη λαίλαπα και να ησυχάσουμε – έως την επόμενη ενσάρκωσή της στη διάστασή μας (η οποία μάλλον έχει ήδη συμβεί προτού καν κατεδαφιστεί ολότελα η ακριδοφωλέα που ίδρυσε ο Ανδρέας).

Η φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος και χρησιμοποιείται επειδή είναι Δευτέρα. Ιδανική ημέρα για έναρξη δίαιτας. Καλή χώνεψη, καρντάσια!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ