Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Η έκθεση Διαμαντούρου σε Σαμαρά και Βενιζέλο

Την ετήσια έκθεση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για το 2011 παρέδωσε χθες στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος. Η έκθεση περιλαμβάνει τα γεγονότα που ξεχώρισαν όσον αφορά το έργο του διαμεσολαβητή κατά τη διάρκεια του 2011 και παρέχει μια ολοκληρωμένη περιγραφή του έργου του διαμεσολαβητή όσον αφορά την εξέταση των αναφορών και τη διενέργεια των ερευνών. Καταγράφονται επίσης οι σχέσεις του διαμεσολαβητή με τα άλλα θεσμικά και λοιπά όργανα και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την κοινότητα των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών διαμεσολαβητών στην Ευρώπη, καθώς και με άλλα σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη. Τέλος, παρέχει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με το προσωπικό και τον προϋπολογισμό του διαμεσολαβητή.

Στη συνάντηση του κ. Διαμαντούρου με τον κ. Βενιζέλο στα γραφεία του Κινήματος, που προηγήθηκε αυτής του πρωθυπουργού, τα θέματα που απασχόλησαν τους δύο άνδρες αφορούσαν τον θεσμό του Ευρωπαίου διαμεσολαβητή -τον αντίστοιχο ελληνικό θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη- και τη στήριξή του, καθώς και για τη γενικότερη θεσμική κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τους υπουργούς της κυβέρνησης είχε μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ