Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Η Ελλάδα στο Eurogroup του Σαββάτου

Ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα θα έχουν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο συνεδρίασης του Eurogroup.

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη ισχύος του νέου προγράμματος μέσω του ESM για την Ελλάδα.

Στο έγγραφο προετοιμασίας γίνεται αναφορά στο ότι υπογράφηκε η συμφωνία και δόθηκε το πράσινο φως για τα πρώτα 26 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από αυτά, τα 13 δισ. εκταμιεύτηκαν για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Αθήνας, τα 10 δισ. μπήκαν στην άκρη για τις τράπεζες και τα 3 δισ. ευρώ θα διατεθούν αφού γίνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα και η Ελλάδα τα ολοκληρώσει.

Το πρόγραμμα οριστικοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τον ESM στις 19 Αυγούστου μετά τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και την έγκριση του προγράμματος από σειρά κοινοβουλίων.

Σημειώνεται ότι, τη συνεδρίαση του Eurogroup θα απασχολήσει ακόμα η Κύπρος, καθώς και το ζήτημα της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, αλλά και της μείωσης της φορολογίας στην εργασία στα κράτη της ευρώζώνης.

πηγή: tovima.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ