Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Η Ελληνική επιχειρηματικότητα πρωτοπορεί και πάλι!

Μια Ελληνική επιχείρηση ανάμεσα στις 12 καλύτερες της Ευρώπης στα European Business Awards 2016/17 sponsored by RSM Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, η 10η τελετή απονομής των EuropeanBusinessAwardssponsoredbyRSM,η οποία φέτος έλαβε χώραστο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας. Τα EuropeanBusinessAwards sponsoredbyRSM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Κύριοςχορηγός και ενεργός υποστηρικτής των βραβείων είναι η RSM, το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής απονομής των EuropeanBusinessAwards 2016/17 sponsoredbyRSMανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μια από τις 11 επίσημες κατηγορίες των βραβείων καθώς και ο νικητής της ψηφοφορίας του κοινού European Public Champion. Η επιτυχημένη πορεία που επιδεικνύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο θεσμό αυτό συνεχίστηκε και φέτος. Ανάμεσα στις 12 ευρωπαϊκές εταιρίες που διακρίθηκαν στον τελικό βραβεύτηκε και μια Ελληνική!

Το βραβείο “The Business of the Year Award with Turnover of €150 million or higher” απονεμήθηκε στην εταιρία AB Βασιλόπουλος, για την επίδειξη εξαιρετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, δυναμικής και καινοτόμας ανάπτυξης καθώς και την κατοχή του ηγετικού ρόλου στον κλάδο της. Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, οι κριτές αναγνώρισαν στην AB Βασιλόπουλος την επιχειρηματική ευρηματικότητα, την δεοντολογική της φιλοσοφία και την επιτυχημένη και σταθερά ανοδική οικονομική της πορεία. Ως αποτέλεσμα, οι επίτιμοι κριτές των βραβείων την ξεχώρισαν ως την καλύτερη ανάμεσα στις 10 επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που είχαν φτάσει στον τελικό στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Κύριος Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSMΕλλάδος, αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στην εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του EuropeanBusinessAwardsponsoredbyRSM στην κατηγορία “BusinessoftheYearAward” και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές εταιρίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Η διάκριση αυτή αποτελεί απόδειξη της δυναμικής της πορείας και επιβράβευση του αναπτυξιακού της προσανατολισμού. Είμαστε περήφανοι που οι Ελληνικές εταιρίες ξεχώρισαν και πάλι σε αυτόν τον σημαντικό διαγωνισμό υψηλού κύρους.  Συγχαίρουμε και τις 6 ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελούν λαμπρά παραδείγματα της ποιότητας της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

Ο AdrianTripp, Διευθύνων Σύμβουλος των EuropeanBusinessAwards 2016/17 sponsoredbyRSM, πρόσθεσε: “Οι 110 φιναλίστ των EuropeanBusinessAwardssponsoredbyRSM, αποτελούν τις καλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης. Για να φτάσουν ως εδώ σημαίνει πως έχουν επιδείξει καινοτομία, ηθική και οικονομική ευημερία και αποτελούν λαμπρά παραδείγματα της ανάπτυξης που μπορούν να επιτύχουν οι Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μέσα σε ένα ανταγωνιστικό παγκόσμιο επιχειρησιακό περιβάλλον. Μαζί δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας”.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 33.000 εταιρίες από 34 χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των περσινών συμμετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σημαντικά. Οι εταιρείες αναδείχτηκαν μέσα από μία διαδικασία αποτελούμενη από πολλά στάδια αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν κριτές διεθνούς κύρους προερχόμενοι από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο. Οι υποψήφιες εταιρείες αξιολογήθηκαν μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δεικτών, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία διαγωνίζονταν, συμπεριλαμβανομένων της καινοτομίας, της ηθικής και του διεθνούς προσανατολισμού.

Εντυπωσιακή και φέτος ήταν η επίδοση των ελληνικών εταιριών όπου από τις 38 ελληνικές εταιρίες οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ωςNationalChampions, οι 5 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρίες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο RubandHonneur. Αυτές είναι οι:ΑΒ Βασιλόπουλος, Printec Group, Coffee Island, Upstream, Nice and Easy Farm-to-Table Restaurants. 

Η εταιρία η οποία κατάφερε να συλλέξει τις περισσότερες ψήφους του κοινού στη χώρα μας και να διακριθεί ως NationalPublicChampion είναι η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στην τελική φάση του διαγωνισμού διεκδικώντας τον τίτλο του European Public Champion ανάμεσα στις 34 χώρες που συμμετέχουν στα βραβεία.

Η RSM Ελλάδος υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας παρέχοντας στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αφιλοκερδώς, συνολική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους πανευρωπαϊκά.

Μέσα από την προσπάθεια αυτή, η RSM έχει ως στόχο την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών μέσω των οποίων παράγεται αξία τόσο για τους μετόχους όσο και για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

► ΤΑ EUROPEAN BUSINESS AWARDS SPONSORED BY RSM

Τα European Business Awards sponsored by RSM είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός  θεσμός,  ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις καλές πρακτικές, την καινοτομία και την υπεροχή των επιχειρήσεων της Ε.Ε.. Διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά, με κύριο χορηγό το διεθνές δίκτυο ανεξάρτητων ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων RSM International. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και είναι ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις, κάθε μεγέθους και κλάδου. 

Τα βραβεία επικεντρώνονται σε εταιρίες που έχουν επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διάφορους κλάδους δραστηριότητας, από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έως την εξυπηρέτηση του πελάτη, τα οποία και τις κατατάσσουν σε ηγετική θέση στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα των EuropeanBusinessAwardssponsoredbyRSM επιτελεί τρεις στόχους για την ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα:

 • Προβάλλει τις καλές πρακτικές                                                                                              
 • Επιβραβεύει και αναγνωρίζει τις επιχειρηματικές επιτυχίες
 • Παρέχει case studies και παραδείγματα προς μίμηση από τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν

Γιατί μία καινοτομική, ισχυρή και με όραμα επιχειρηματική κοινότητα δημιουργεί μία επιτυχημένη και ευημερούσα Ευρώπη.

Οι κατηγορίες των European Business Awards sponsored by RSM είναι οι εξής:

 • Βραβείο UKTI για την Καινοτομία
 • Βραβείο ELITE Διεθνούς Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χρονιάς
 • Βραβείο για την Περιβαλλοντική και Εταιρική Αειφορία 
 • Βραβείο για την Επικέντρωση στον Πελάτη
 • Βραβείο για τον Εργοδότη της Χρονιάς
 • Βραβείο RSM International για τον Επιχειρηματία της Χρονιάς
 • Βραβείο Εισαγωγών/ Εξαγωγών  
 • Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €0-25m]
 • Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς  [κ.ε. €26-150m]
 • Βραβείο για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €150m+]
 • Βραβείο επιλογής του Προέδρου των Κριτών

www.businessawardseurope.com

► RSM INTERNATIONAL & RSM Ελλάδος 

Η RSM International, κύριος χορηγός των European Business Awards sponsored by RSM, είναι το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων, σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει πάνω από 800 γραφεία σε πάνω από 120 χώρες και 41.200 στελέχη διεθνώς, ενώ τα έσοδά του διαμορφώνονται στα 4,86 δις δολάρια.

Η RSM Ελλάδος είναι το μέλος της RSM International για την Eλλάδα. Η εταιρία παρέχει ολοκληρωμένες ελεγκτικές, συμβουλευτικές, λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες, καθώς επίσης και υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης ανθρώπινου κεφαλαίου, σε Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους σημαντικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομικής αγοράς.  Διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκωσία.

http://www.rsm.global/greece/

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ