Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Η Ελντοράντο στηρίζει (!) την αστυνομία

Προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Ελληνική Αστυνομία, βαφτίζοντάς τες εταιρική κοινωνική ευθύνη και ανταποδοτικότητα. Η Ελληνικός Χρυσός δεν το κρύβει -μάλλον είναι υπερήφανη γι’ αυτό- ότι χρηματοδοτεί και στηρίζει τα Σώματα Ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή δράσης της στη βορειοανατολική Χαλκιδική, ώστε να καλύψουν βασικά τους έξοδα, όπως τα καύσιμα, η συντήρηση των οχημάτων και τα ελαστικά. Αναρωτιέται όμως κανείς αν η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη και πόσο έχει λειτουργήσει προστατευτικά για τα συμφέροντα της μεταλλευτικής εταιρίας, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην περιοχή με τη δρομολογούμενη επένδυσή της.
Δεν πρόκειται, βέβαια, για μια ενέργεια παράνομη από μέρους της εταιρίας, όμως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Ετσι, η απροκάλυπτη αναφορά του περιοδικού της Ελληνικός Χρυσός «Μεταλλευτικά Νέα» για τη στήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας προκαλεί, αν μη τι άλλο, προβληματισμό για τον ρόλο του κράτους ως… προστάτη σε μια αμφιλεγόμενη επένδυση. «Βασικό μέρος της ανταποδοτικότητας καταλήγει σε δημόσιες υπηρεσίες και στα Σώματα Ασφαλείας με οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη σε κάθε επίπεδο (καύσιμα, ελαστικά, συντήρηση οχημάτων κ.ά.)» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία στο περιοδικό της, στο τμήμα που φέρει τον τίτλο «Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία με πράξεις».

Πέρα λοιπόν από τα έργα υποδομής, τα σχολεία, τα κέντρα υγείας, τα ιατρεία και τις παιδικές χαρές, η Ελληνικός Χρυσός έχει από κοντά και τα Σώματα Ασφαλείας, που είναι μάλλον δύσκολο να μην «υποχρεωθούν», κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο σε μια περίοδο όπου η Αστυνομία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση των Σκουριών και της διαχείρισης της κατάστασης στην τοπική κοινωνία.

Η εταιρία δε, αν διαβάσει κανείς τα «Μεταλλευτικά Νέα», διατρανώνει με τέτοιον τρόπο το πόσο έχει ευεργετήσει την τοπική κοινωνία, που οι χιλιάδες του κόσμου που διαδηλώνουν κάθε τόσο στους δρόμους εναντίον της επένδυσης, ή οι αντιδρώντες κάτοικοι που έχουν γίνει μια γροθιά για να σώσουν την περιοχή τους μοιάζουν μάλλον με παράλληλο σύμπαν.  

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ