Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Η επιστροφή του Σίλβιο στην Ιταλία που στενάζει

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Σε κινήσεις στρατηγικής που, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνουν ότι δεν θα αφήσει εύκολα να του χαλάσουν τα σχέδια της υποψηφιότητας στις επόμενες εκλογές προχωρά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το κόμμα του να ακολουθεί πλέον κατά βήμα τις κινήσεις του πρώην πανίσχυρου άντρα της Ιταλίας.

Με αυτό το σκεπτικό, το PdL προσπάθησε να καθυστερήσει την ψήφιση του προϋπολογισμού, η οποία θα άνοιγε ουσιαστικά τον δρόμο για τις πρόωρες κάλπες, πιθανότατα τον Φεβρουάριο.

Η Κεντροδεξιά ζήτησε περισσότερο χρόνο πριν από την τελική ψήφιση του προϋπολογισμού του Δημοσίου για το έτος 2013, για να εξετάσει τις τροποποιήσεις που έγιναν επί του αρχικού κειμένου.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού άλλωστε ήταν η βασική προϋπόθεση για την παραίτηση του Μάριο Μόντι και την ανακοίνωση των δικών του προθέσεων. Ηδη όμως η Ιταλία διανύει άτυπα προεκλογική περίοδο. Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Σίλβιο στην αυτοκρατορία των media που κατέχει πυκνώνουν, οι πολιτικοί της Κεντροαριστεράς του Πιερλουίτζι Μπερσάνι κάνουν ακριβώς το ίδιο, ενώ ο προφεσόρε Μόντι, αν και πιο συγκρατημένος, δίνει συνεντεύξεις και διαβεβαιώσεις για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας.

Ολα τα πολιτικά στρατόπεδα ακονίζουν τα μαχαίρια τους, με την Κεντροδεξιά να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και έδαφος με δεδομένο ότι όλες οι δημοσκοπήσεις τη φέρουν να υπολείπεται κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες της Κεντροαεριστεράς του Μπερσάνι. Το κόμμα του Μπερλουσκόνι προσπαθεί επίσης να σφραγίσει τη συμμαχία με τη Λέγκα του Βορρά, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να έχει λόγο στη Γερουσία. Με καθυστερήσεις ή μη, είναι βέβαιο ότι η ιταλική πολιτική σκηνή τελεί εν αναμονή ανακοινώσεων. Ο ιταλικός Τύπος προεξοφλεί ότι ο Μάριο Μόντι ετοιμάζεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα έχει ενεργή συμμετοχή στις εκλογές του 2013.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τηλεοπτική συνέντευξή του στη Rai Uno μίλησε και πάλι για την υποψηφιότητά του. «Με χρειάζεστε και δεν μπορώ να αδιαφορήσω, έχω υποχρέωση να στηρίξω όποιον χρειάζεται βοήθεια» υποστήριξε απευθυνόμενος στους Ιταλούς πολίτες. «Αν η παρούσα κατάσταση συνεχιστεί, οι άνεργοι θα αυξηθούν και θα φτάσουν τα 3.000.000, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ανεβάσει τους φόρους και μπορεί να καταλήξουμε όπως η Ελλάδα, στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου» υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι. Επίσης τόνισε εκ νέου ότι «δεν θέλει, η χώρα να βρεθεί όλο και πιο κοντά στο βάραθρο», ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σχετικά με την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική, εξήγησε: «Εγώ έδωσα την ιδέα να καλέσουμε στη συνεδρίασή μας στις Βρυξέλλες τον Μόντι και να του απευθύνουμε έκκληση να ηγηθεί των μετριοπαθών δυνάμεων. Μίλησα στους συναδέλφους του ΕΛΚ, οι οποίοι φοβούνται ότι η Ιταλία μπορεί να κάνει στροφή προς τα αριστερά, προς τη Γαλλία. Μιλάμε για μια χώρα από την οποία τώρα πολλοί φεύγουν, λόγω των υψηλών φόρων». Ο Μπερλουσκόνι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ιταλία τη ζώνη του ευρώ εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποκτήσει τις απαραίτητες εξουσίες ώστε να διατηρεί χαμηλά τα επιτόκια δανεισμού. «Αν η Γερμανία δεν αποδεχτεί ότι η ΕΚΤ οφείλει να είναι μια πραγματική τράπεζα, αν τα επιτόκια δεν μειωθούν, θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ ούτως ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί» ήταν τα λόγια του Μπερλουσκόνι. Ο Καβαλιέρε συνεχίζει τις επαφές του με τη Λέγκα του Βορρά για μια νέα συμμαχία, ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα είναι επικεφαλής της συμμαχίας με τη Λέγκα, αλλά με νέο πρόσωπο για την πρωθυπουργία. Εν τω μεταξύ, έχει ήδη αρχίσει και παρουσιάζει το πρόγραμμά του: Κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας με εναλλακτικά έσοδα από τη φορολόγηση οινοπνευματωδών ποτών, μαζική ανανέωση στην πολιτική και ανώτατο όριο βουλευτικής θητείας που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα οκτώ χρόνια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) από τη μεριά του αποφάσισε να επιλέξει το 90% των υποψήφιων βουλευτών και γερουσιαστών του με εκλογές στις οποίες θα πάρουν μέρος τα μέλη του κόμματος. Η διαδικασία θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου. Με τον τρόπο αυτόν, το κόμμα του Πιερλουίτζι Μπερσάνι προσπαθεί να «παρακάμψει» τον εκλογικό νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι τα ψηφοδέλτια των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων συνθέτουν οι ιθύνοντες των κομμάτων κατά βούληση. Ο νόμος αυτός κατακρίθηκε από σχεδόν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά τελικά η αλλαγή του δεν κατέστη δυνατή λόγω της πρόωρης λήξης της νομοθετικής περιόδου.

Η κατά 49 χρόνια νεότερη μνηστή του Φραντζέσκα

Είναι 28 Μαΐων, ωραία και με θητεία στην ιταλική τηλεόραση. Η Φραντσέκσα Πασκάλε είχε όλα τα προσόντα για να περάσει από το τοπικό ψηφοδέλτιο του Κόμματος του Λαού της Ελευθερίας το 2010 στη ζωή του Καβαλιέρε.

«Εχουμε 49 χρόνια διαφορά, εκείνη είναι 28 ετών και ονομάζεται Φραντσέσκα. Είναι μία κοπέλα όμορφη εξωτερικά και ακόμα πιο όμορφη εσωτερικά, με ηθικές αξίες». Αυτά ήταν τα λόγια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τη νέα του σύντροφο, που τον συνοδεύει σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Φηµολογείται ότι η σχέση τους μετρά ήδη έναν χρόνο, επισήμως όμως η Φραντσέσκα εμφανίστηκε στο πλευρό του Σίλβιο στο Σαν Σίρο, το γήπεδο της Μίλαν, όπου παρακολούθησαν την αγαπηµένη του οµάδα κόντρα στη Γιουβέντους. Η Φραντσέσκα Πασκάλε ξεκίνησε την καριέρα της ως πωλήτρια στη Νάπολη, για να αναρριχηθεί στη θέση της νοµαρχιακής συµβούλου με το PdL. Η Πασκάλε δήλωνε από το 2006 λάτρης του Μπερλουσκόνι και μάλιστα είχε ιδρύσει την επιτροπή «Σίλβιο, µας λείπεις». Η ίδια λέει ότι η ζωή της περιστρέφεται γύρω από την οικογένειά της, την πολιτική και τον Μπερλουσκόνι, ενώ ομολογεί ότι ζηλεύει τις γυναίκες που βρίσκονται στον στενό του κύκλο του και κυρίως τη Μάρα Καρφάνια, πρώην µοντέλο που διετέλεσε υπουργός για την ισότητα των δύο φύλων στην τελευταία του κυβέρνηση. Η Πασκάλε έχει περάσει από την τηλεόραση. Επί χρόνια εµφανιζόταν στην εκποµπή «Telecafone» στο κανάλι Telecapri. Τα βιντεάκια της εκπομπής της στο You Τube δείχνουν τη Φραντσέσκα με μαγιό να τραγουδάει στιχάκια όπως «αν κατεβάσεις το εσώρουχο, ανεβαίνει η τηλεθέαση»… Η δόξα βέβαια, όπως αποδεικνύεται, δεν άργησε να έρθει. Ντυμένη πια, ονειρεύεται να γίνει η πρώτη κυρία της Ιταλίας…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα! «Μεγάλη» εκστρατεία ενημέρωσης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Μέγα ζητούμενο η δίκαιη κατανομή των κονδυλίωνΜετωπική σύγκρουση, και μάλιστα... αναπάντεχη, είχαν στη Βουλή οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο...

Παρέμβαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για δώρο Χριστουγέννων και ασθενέστερα νοικοκυριά

Να δοθεί ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία πρότεινε χθες από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας,...

26 συλλήψεις σε οίκο ανοχής στην Ομόνοια!

Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 18.000 €!Έφοδο σε έναν οίκο ανοχής στην περιοχή της Ομόνοιας έκαναν το απόγευμα της Τρίτης άνδρες της Αστυνομίας,...

Στόχος των Ευρωπαίων η… σωτηρία των γιορτών!

Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με στόχο να «διασωθούν» τα Χριστούγεννα. Ανοίγει τους ναούς η ΓαλλίαΕπιχείρηση «σώστε τα Χριστούγεννα» οργανώνεται στην Ευρώπη, όπου οι...

Κωμωδία! Ο Ερντογάν ανακοίνωσε εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Την ώρα που οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού είναι αλματώδεις από τις βιομηχανίες-κολοσσούς στον χώρο του φαρμάκου, ο Ρετζέπ...