Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Ι. Ιωαννίδης: Με αιχμές το αντίο από Attica bank

Η επιστολή του Νο 2 της τράπεζας στους εργαζόμενους για την αποχώρησή του

Τ ην αποχώρησή του από την Τράπεζα Αττικής, την οποία υπηρέτησε επί σχεδόν 20 χρόνια, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Γιάννης Ιωαννίδης. Μέσα από μία συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή, που έστειλε στους εργαζομένους, ο κ. Ιωαννίδης περιγράφει με ιδιαίτερο τρόπο το ταξίδι του στην Attica Bank πλέκοντας το εγκώμιο των συναδέλφων του κι αφήνοντας αιχμές για τις αιτίες της αποχώρησής του.
Ο κ. Ιωαννίδης ήταν ως τον περασμένο Ιούνιο το νούμερο 2 της τράπεζας αμέσως μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και συμμετείχε ως εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας.

Το βιογραφικό

Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Ανάλυση και την Οικονομετρία ο κ. Ιωαννίδης μπήκε στην οικογένεια της Τράπεζας Αττικής το 1999, ενώ από το 2007 κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Λιανικής, Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Attica. Μετά τις διοικητικές αλλαγές του Ιουλίου 2016 ο κ. Ιωαννίδης έπαψε να είναι μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, ενώ πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τον κύκλο του στην τράπεζα.
Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Σαν βγεις στην πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Πάντα στο νου να έχεις την Ιθάκη, το φθάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου, αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου, καλύτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει και γέρος πια να αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο, κι αν πτωχή η Ιθάκη δε σε γέλασε».

Τα λόγια του αποχαιρετισμού πάντα γράφονται δύσκολα, ακόμη και από τους συγγραφείς και τους ποιητές, πολύ περισσότερο όταν ο χωρισμός προκύπτει από εξωγενείς παράγοντες. Αναρωτιέμαι λοιπόν τις ώρες αυτές πώς να «καταχωνιάσω τόσα γεγονότα, τόσες απόπειρες, τόσες χαρμολύπες, τέλος μια ολόκληρη ζωή σε λίγα χαρτοκιβώτια».

Να θυμάστε «αν άξαφνα σας γεννηθεί το ερώτημα πώς εσείς οι θνητοί τα καταφέρατε» ότι πολεμήσατε την κρίση και τις αλλαγές που αυτή επέφερε με σοφία, ικανότητες και προσαρμοστικότητα που βρίσκεις μόνο στους καλύτερους. Να θυμάστε πως κάποτε οι «άσημες φλυαρίες θα στερέψουν» και θα αντικατασταθεί η εικονική πραγματικότητα των αλγορίθμων από την αλήθεια των ανθρώπων και των επαγγελματικών κλάδων της πραγματικής οικονομίας. Δώσαμε έναν έντιμο αλλά άνισο αγώνα.

Η μάχη όμως δεν τελείωσε. Οπως είπε κάποτε ο W. Churchill, «δεν είναι η αρχή του τέλους αλλά το τέλος της αρχής». Σήμερα η Attica Bank είναι μία εκ των πέντε ελληνικών τραπεζών που μπόρεσαν να αντέξουν, και αυτό είναι ένα τεράστιο δικό σας επίτευγμα.

Πριν σας απευθύνω το τελευταίο ευχαριστώ και με το δικαίωμα ακόμη να σας χαμογελάω για να ψάξω την ασφάλεια στη δική μου Ιθάκη, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους εσάς και στη νέα Διοίκηση νέες μεγάλες επιτυχίες. Αλλωστε υπάρχουν προϋποθέσεις. Το μέλλον αυτής της τράπεζας έχει εμπόδια και προκλήσεις, «αλλά όχι ξηρασία», αφού ήδη έχετε ρίξει σπόρο και έχετε φέρει «μπόλικο νερό» για να αναπτυχθεί.
Καλή συνέχεια σε όλους μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Ιωαννίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ