Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Η κίνηση του Σάββα Καλεντερίδη

Με δέκα μεταρρυθμίσεις-αντίδοτο στην παρακμή των κομμάτων, η νέα υπερκομματική κίνηση «δέλτα» παρουσιάζει τις προτάσεις της

Με στόχο την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας που υπάρχει και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα χρόνια προβλήματα των πολιτών, η πρώτη πολιτική, υπερκομματική εκστρατεία με τον τίτλο «δέλτα» ετοιμάζεται να παρουσιάσει δημοσίως τη δράση της. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 19.00-21.00 στο ιστορικό κτίριο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα για την παρουσίαση των βιβλίων «Δημοκρατία – Το πολίτευμα που περιμέναμε» και «Σκέψεις και προτάσεις.

Η ανάγκη για ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα», θα παρουσιαστεί επί της ουσίας μια συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Χρίστος Γ. Χουτόπουλος (πρώην εφέτης Δ.Δ.), Σάββας Καλεντερίδης (εκδότης- συγγραφέας), Παναγιώτης Μπαλακτάρης (δικηγόρος Αθηνών), Ιωάννα Μετιτανίδου (δικηγόρος Αθηνών) και Σταύρος Καλεντερίδης (διεθνολόγος – επικοινωνιολόγος).
Την εκδήλωση, που θα έχει ελεύθερη είσοδο, θα συντονίσει η Κατερίνα Τσέλιου, πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος.

Το θεσμικό οικοδόμημα του «δέλτα» στηρίζεται σε 10 μεταρρυθμίσεις-αντίδοτο στην παρακμή των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος και της «κομματικής δημοκρατίας». Πρόκειται για 10 ιδέες «κοινής λογικής», που θεωρούνται κοινώς και ευρέως αποδεκτές, μεταξύ των οποίων είναι: Το τέλος στον διορισμό και τον έλεγχο των δικαστικών από τους πολιτικούς, η απόλυτη ανεξαρτησία δήμων και περιφερειών, η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων και η κατάργηση της ασυλίας και των προνομίων των βουλευτών και υπουργών.

Πάνω απ’ όλα, όμως, το «δέλτα» προωθεί τη δημοκρατία στη συμμετοχική και ενισχυμένη μορφή της, κατά την οποία ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο με ουσιαστική συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, ενώ ταυτόχρονα η πολιτική επανάσταση του «δέλτα» πρεσβεύει την ανάγκη για ένα σύγχρονο ελληνικό όραμα, ικανό να μας ενώσει κατά την προσπάθεια επίτευξής του.

Προς ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν, διατίθεται αναλυτικό ενημερωτικό υλικό στο www.todelta.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ