Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Η κόντρα για τον ΟΛΘ!

Με αργούς ρυθμούς, όπως μοιάζουν να κινούνται όλα στο υπουργείο Ναυτιλίας, προετοιμάζεται, μαθαίνω, η ανάληψη των καθηκόντων του Χρήστου Λαμπρίδη ως γενικού γραμματέα λιμένων, λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων (sic). Θέση την οποία έως τώρα (εδώ και τουλάχιστον τρεις κυβερνήσεις) κατέχει ο Θανάσης Χριστόπουλος.

Μέχρι πρότινος ο Λαμπρίδης ήταν διευθυντής του γραφείου του Δρίτσα, θέση που κέρδισε ως αποτέλεσμα των πολλών χρόνων σταθερής συνεργασίας τους τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στη Βουλή. Πρώην υπάλληλος του υπουργείου, με διδακτορικό πάνω στη δημόσια διαχείριση λιμένων, σε πολλούς φαίνεται λογική η επιλογή του. Νέος διευθυντής του υπουργού είναι ο Οδυσσέας Καμπόλης, πρώην στρατιωτικός δικαστής και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, όσο η ανάληψη των καθηκόντων προετοιμάζεται, το ΥΝΑ επεξεργάζεται και τις υποψηφιότητες για τις (εναπομείνασες) θέσεις προέδρων των Οργανισμών Λιμένων. Ειδικά γι’ αυτήν του Οργανισμού Λιμένων Θεσσαλονίκης, που χηρεύει (ο πρόεδρος Γιάννης Παντής έγινε γενικός γραμματέας στο Παιδείας και παραιτήθηκε). Στην Ακτή Βασιλειάδη μιλούν για μεγάλη κόντρα με το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την επιλογή του προσώπου, αλλά η αλήθεια φαίνεται πως είναι λίγο διαφορετική: Επειδή ο ΟΛΘ έχει πάρει (αμετάκλητα) την άγουσα προς ιδιωτικοποίηση, το μεν ΤΑΙΠΕΔ θέλει τον διευθύνοντα να αναλαμβάνει -προέρχεται από τον ΟΛΘ και μπορεί να διαχειριστεί το θέμα-, οι δε υποψήφιοι που θέλει το υπουργείο λέγεται πως δεν έχουν καμιά όρεξη να πάνε για λίγους μήνες στη θέση (μέχρι την πώληση) και να ψάχνουν μετά και πάλι καρέκλα!

 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ