Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Η λίστα με τα προσόντα για τους υποψήφιους διοικητές των νοσοκομείων!

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων τη 19η Ιανουαρίου. Το βασικό προσόν που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι είναι το πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν η προσωπικότητα και οι δεξιότητες των υποψηφίων, που απαιτούνται για τη θέση.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας θα διακρίνουν τα παραπάνω προσόντα των μελλοντικών διοικητών και αναπληρωτών διοικητών κατά τη διαδικασία της προφορικής εξέτασης, αλλά και κατά τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησής τους.

Ακόμα, συνυπολογίζεται το κοινωνικό έργο από τη συμμετοχή των υποψηφίων σε εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας. Ειδικότερα, τα προσόντα των υποψηφίων, ηλικίας έως 65 ετών, που αναφέρονται στην προκήρυξη η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, είναι τα εξής: διδακτορικός τίτλος σπουδών σχετικός με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στη διοίκηση, στα οικονομικά και στην πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και στα οικονομικά, τίτλοι σπουδών εξωτερικού σχετικοί με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας άλλων χώρων.

Μεταξύ των προσόντων των υποψηφίων είναι και το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά, αλλά και οι διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας. Οσοι θα υποβάλουν αίτηση πρέπει να μιλούν πολύ καλά τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα (αγγλικά ή άλλη επίσημη γλώσσα της Ε.Ε.) ή να έχουν πιστοποιητικό επάρκειας τουλάχιστον επιπέδου Β2. Επίσης, πρέπει να έχουν ελάχιστη πενταετή προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο Δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ή σχέση με τους οργανισμούς υγείας ως επαγγελματίες τουλάχιστον για μία 10ετία.

Οι υγειονομικές περιφέρειες θα αποστείλουν τις αιτήσεις των υποψηφίων στο υπουργείο Υγείας και η αρμόδια επιτροπή θα τους αξιολογήσει και θα καταρτίσει τον τελικό κατάλογο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ