Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Η ΝΔ παρουσίασε το διάγραμμα των μέτρων που θα πάρει, όταν…

Δεν αποκλείουν πρόωρες εθνικές κάλπες στη Ν.Δ., εξαιτίας -όπως λένε- «του αδιεξόδου στο οποίο έχει βρεθεί η κυβέρνηση», και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να θέσει σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό.

«Ετοιμαζόμαστε γρήγορα και με συστηματικότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της φιλοσοφίας και των πολιτικών κατευθύνσεων του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος (που, πάντως, έμοιαζε περισσότερο με ευχολόγιο).

Η Ν.Δ., όπως είπε, δεν είναι σε θέση να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων -άρα και να προκαλέσει εκλογές-, ωστόσο δήλωσε βέβαιος ότι, αφενός, όποτε κι αν γίνουν αυτές, το κόμμα του «θα κερδίσει» και, αφετέρου, όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή.

Το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ., όπως αποκάλυψε χθες η «δημοκρατία», θα στηρίζεται στο τρίπτυχο «επενδύσεις – χαμηλή φορολογία – δουλειές». Ειδικά για τη δυνατότητα μείωσης της φορολογίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπορεί να υπάρξει υπό δύο όρους: τη συντονισμένη στήριξη ενός αξιόπιστου σχεδίου επενδύσεων και την περαιτέρω μείωση δαπανών του κρατικού Προϋπολογισμού (χωρίς μείωση κύριων συντάξεων).

Οι πέντε λέξεις-κλειδιά, που θα αποτελέσουν και τις θεματικές ενότητες του «εφαρμόσιμου και ρεαλιστικού» γαλάζιου προγράμματος είναι: αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, ανάπτυξη, αξιοπιστία.

Βασική προτεραιότητα στο νέο πρόγραμμα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι το Ασφαλιστικό, το οποίο χώρισε σε δύο σκέλη: «Το βραχυπρόθεσμο, που προβλέπει την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων εξεύρεσης 1,8 δισ. ευρώ, και το μεσοπρόθεσμο, που είναι η ίδια η αρχιτεκτονική του συστήματος».

Σε παρέμβασή του, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αρμόδιος για το πρόγραμμα, Κωστής Χατζηδάκης προσδιόρισε ως στόχο του κόμματος «να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο», που θα σηματοδοτεί άνοιγμα στην κοινωνία και συμπόρευση με αυτήν μέσα από τη δημόσια διαβούλευση.

Τον γενικό συντονισμό θα έχει ο γραμματέας Προγράμματος Γιώργος Στεργίου, ενώ την πορεία σύνταξης του προγράμματος θα παρακολουθεί ένα επταμελές συμβουλευτικό σώμα, αποτελούμενο από τους Νίκη Τζαβέλλα, Μιχάλη Αργυρού, Γιώργο Γεραπετρίτη, Δημήτρη Καλαβρό, Νέλλη Κάτσου, Θόδωρο Πελαγίδη και Γιώργο Πρεβελάκη.

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ