Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Η νέα ΑΕΚ θα είναι «άτρωτη» και «άφθαρτη»

Τα δεδομένα της ιστορικής μετάβασης της ΑΕΚ, από την εφιαλτική εποχή των αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων στον δρόμο της εξυγίανσης, τέθηκαν με το πρώτο «καλημέρα» του Δημήτρη Μελισσανίδη. Και αφού ο «Τίγρης» αποφάσισε τελικά να επιστρέψει, έχουν ήδη μπει μπροστά. Αυτή η επιστροφή δεν σήμαινε απλά ότι θα ακολουθηθεί συγκεκριμένος δρόμος, προκειμένου να εισπράξει ο σύλλογος τις επιτυχίες που υπαγορεύει το μέγεθός του, αλλά και ότι η συνταγή που θα κάνει το όνομα της ομάδας να λάμψει πάλι θα δουλευτεί με τα καλύτερα υλικά.

«Διαφάνεια», λοιπόν! Αυτή είναι λέξη «κλειδί», από την ετυμολογία της οποίας δόθηκε η εκκίνηση για τη δημιουργία του νέου προφίλ της ΑΕΚ και από τη σημασία της οποίας προέκυψε επίσης η φιλοσοφία του νέου εγχειρήματος για την επόμενη ημέρα της «Ενωσης».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, επιθυμώντας καταρχάς να υλοποιηθούν τα σχέδιά του για την έδρα της ομάδας, που για τον ιδιοκτήτη της ομάδας αποτελεί το καθοριστικότερο σημείο της διαδρομής με την οποία θα μπει μπροστά η οριστική επιστροφή της «Ενωσης» στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, εξαρχής έχει ποντάρει στη λογική που βάζει το γήπεδο στην πρώτη γραμμή για δύο λόγους.

Πρώτα απ’ όλα για να καταστεί πειστική οποιαδήποτε καμπάνια θα αφορά τον κόσμο της ΑΕΚ και την εμπιστοσύνη που αυτός θα αποκτήσει, ώστε να ανταποκριθεί και να γίνει συνοδοιπόρος στην προσπάθεια. Και στη συνέχεια, για να μη διστάσουν οι υποψήφιοι μέτοχοι-χρηματοδότες της νέας εποχής να υποστηρίξουν το οικονομικό μέρος του εγχειρήματος. Κίνηση που θα κάνουν τελικά με ευκολία, εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν πετούν τα χρήματα σε κάτι που είναι αποκλειστικά ρομαντικό και ευάλωτο ούτε μία θολή ιστορία με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Γι’ αυτό και οι επιλογές των προσώπων για το Διοικητικό Συμβούλιο της «Δικέφαλος 1924», της εταιρίας που έχει συσταθεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν συγκεκριμένες στην πρώτη, ιστορική γενική συνέλευση και βασίστηκαν σε εντελώς διαφορετικό προφίλ σε σχέση με τα συνηθισμένα και πολλές φορές αποκρουστικά δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με ανθρώπους σοβαρούς, οικονομικά υγιείς αλλά -κυρίως- διαφανείς. Και τελικά διαθέσιμους να υποστούν την καθημερινή τριβή για το καλό της ΑΕΚ. Οπου τριβή, εκτός της καθημερινότητας, οι σχέσεις με τον κόσμο και το όραμα αυτής της διετίας, στη διάρκεια της οποίας η ΑΕΚ θα χρειαστεί απλώς να κάνει υπομονή ώστε να υλοποιηθούν τα σχέδιά της. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν σε όλα ξεκάθαρος από την αρχή για ό,τι η ΑΕΚ θα εκπέμπει από εδώ και πέρα. Εικόνα η οποία θα είναι ταυτόσημη και με τους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά.

Με τον Πέτρο Παππά να επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να αφήσει εαυτόν εκτός και να επιστρέφει έπειτα από καιρό και τον επίσης πολύ σημαντικό Γιώργο Δαλακούρα να υποστηρίζει με το σοβαρό προφίλ του την προσπάθεια επειδή, όπως προέκυπτε από το περιβάλλον του, η συγκεκριμένη ομάδα των ανθρώπων δείχνει υγιής και εγγυάται με την παρουσία της την ασφάλεια που χρειάζεται ο κόσμος. Ο παλιός θαμώνας στο «Νίκος Γκούμας» και γνωστός στην εφοπλιστική κοινωνία για την αγάπη του για την ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια πήγαινε σε κάθε παιχνίδι ώσπου να γκρεμιστεί το 2003. Είχε φτάσει μάλιστα έως αντιπρόεδρος στη διοίκηση Μπάρλου, ενώ είχε βοηθήσει τις διοικήσεις Αρκάδη και Ζαφειρόπουλου. Ο Δαλακούρας έχει σχέσεις εδώ και χρόνια με τον Πέτρο Παππά.

«Η ΑΕΚ θα γίνει ομάδα που θα ανήκει στον κόσμο της» λένε πλέον στην «Ενωση», περιμένοντας ότι κάθε οπαδός που θα συμμετάσχει στην προσπάθεια θα γίνεται και μέλος στην Ερασιτεχνική, καθώς τα πάντα πλέον αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτή προκειμένου η ομάδα να μην έχει ανάγκη οποιονδήποτε μεγάλο παράγοντα.

Στο γήπεδο κάθε ΑΕΚτζής θα είναι μέτοχος και αυτή την ώρα «τρέχει» η διαδικασία, σύμφωνα με τον νόμο, για να ανοιχθεί ο λογαριασμός και να συμμετάσχει ο κάθε φίλος της ομάδας από όποιο σημείο του πλανήτη επιθυμεί!

Το ενδιαφέρον ήδη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο για την παρουσίαση της «Αγια-Σοφιάς», που θα γίνει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, όπως και του Μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού. Τότε θα ανακοινωθεί επίσημα και ο λογαριασμός.

Ο χώρος που επιλέχθηκε είναι μεγάλος και έχει συμβολική σημασία, αλλά, όπως αναμενόταν, δεν ήταν αρκετός για να χωρέσει τους φίλους της ΑΕΚ. Οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές στο Ιδρυμα Ωνάση, όπου θα δώσουν το «παρών» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η ΑΕΚ, μάλιστα, αναζητά τρόπο ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει όσο γίνεται περισσότερους δημοσιογράφους του εξωτερικού. Το βίντεο που προβλήθηκε άλλωστε σε όλα τα μέλη που ήταν παρόντα στην πρώτη Γ.Σ. για το νέο γήπεδο, με σαφή αναφορά στους δεσμούς της ΑΕΚ με την προσφυγιά, συγκίνησε τους πάντες και ήταν ένα μικρό δείγμα όσων θα προβληθούν στην επίσημη παρουσίαση.

Σιγουριά για την επιτυχία

«Δεν αντέχουμε νέο διαχειριστικό χάος» έλεγαν στην ΑΕΚ και ο Δαλακούρας, όπως και οι υπόλοιποι, φέρεται ότι υπολογίζει επίσης και στο κάλεσμα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης σκοπεύει να κάνει στον κόσμο του «Δικεφάλου», για το οποίο ο «Τίγρης» μιλάει εξαρχής με βεβαιότητα για την απόλυτη επιτυχία του. Θεωρώντας ότι οι άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα θα τη στηρίξουν σε βαθμό που δεν θα έχει προηγούμενο.

Το παλάτι και το νέο Μόντε Κάρλο

Η απόφαση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στα 30.000.000 ευρώ ήταν το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η εισροή χρημάτων για την ανέγερση του γηπέδου, για την κατασκευή του οποίου θα επιμεριστούν 10.000.000 από τον χορηγό που θα βάλει το όνομά του σε αυτό, 20.000.000 της Περιφέρειας Αττικής, όσα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις των διαρκείας αλλά και τα χρήματα που θα βάλει ο ίδιος ο Μελισσανίδης, ο οποίος ποντάρει και στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, για το οποίο λέει ότι θα γίνει «νέο Mόντε Kάρλο!», καθώς το θεωρεί «κλειδί» για τη λειτουργία του νέου γηπέδου. Ο ηγέτης της ΑΕΚ θεωρεί ότι το άλσος μπορεί να δώσει σπάνια αισθητική στο γήπεδο, καθώς, εκτός ότι θα αποτελέσει «πνεύμονα» πρασίνου, θα παίξει σημαντικό ρόλο και στην εικόνα του πανοραμικού εστιατορίου που υπάρχει στα σχέδια της «Αγια-Σοφιάς», όπου μέρος τους είναι και τα μουσεία της ομάδας και του προσφυγικού και ποντιακού Ελληνισμού.

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ